Groeiend Exki zet stap naar Duitsland en Spanje | RetailDetail

Groeiend Exki zet stap naar Duitsland en Spanje

Groeiend Exki zet stap naar Duitsland en Spanje
Foto exki.be

De Belgische restaurantketen Exki, die inzet op duurzame en gezonde voeding, vervolgt zijn buitenlandse expansie in twee nieuwe markten. Nog dit jaar zal het bedrijf de kaap van de honderd vestigingen overschrijden.

 

Duurzaam verhaal

Op 12 juni opent Exki een eerste Duitse restaurant in Keulen, tegen september volgt daar al een tweede locatie. Ook in Barcelona gaat de gezonde keten van start, vertelt oprichter Nicolas Steisel aan L’Echo. In die nieuwe markten heeft de keten ambities op de lange termijn, benadrukt hij. Voor het duurzame concept bestaat de grote uitdaging er in om lokale partners en producenten te vinden die willen meestappen in het verhaal en die dezelfde waarden uitdragen. Die contacten worden telkens ter plaatse gelegd door voormalig sterrenchef Frank Fol, ook bekend als de Groentenkok.  

 

De ambitieuze plannen wijzen erop dat de restaurantketen zijn mislukte avontuur in de VS verteerd heeft. Exki heeft nu 96 vestigingen op de teller en is al aanwezig in België, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Nederland. Momenteel zijn er veertig restaurants in België, waarvan 24 filialen en 16 franchisés. De recentste opening vond plaats in Doornik. Daarenboven komen er binnenkort ook onder andere een tweede locatie in Louvain-La-Neuve en een in het Brusselse Zuidstation aan. Exki draaide in 2017 een omzet van 138 miljoen euro met 1400 medewerkers, waarvan er 600 werken in de filialen en 800 bij franchisenemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

25/06/2018

In de Brusselse voetgangerszone mikt Standaard Boekhandel op een internationaal publiek met een grote keuze aan boeken in het Frans en het Engels. Ook de schrijf- en papierwaren van zusterketen Club krijgen alle ruimte.

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.