Grootste Aldi ter wereld opent de deuren

De grootste Aldi Süd supermarkt ter wereld in Duitsland
Foto: Aldi Süd

In het Duitse Ruhrgebied opent de grootste Aldi (Süd) ter wereld. De XXL-winkel heeft een oppervlakte van zo’n 2.000 vierkante meter, dubbel zo groot als gemiddeld.

 

Twee winkels ineen

Zaterdag opent in Mülheim an der Ruhr, in Duitsland, de grootste vestiging van Aldi Süd tot nu toe. De supermarkt – of eerder hypermarkt – telt bijna 2.000 vierkante meter verkoopoppervlakte, wat ongeveer twee keer zo groot is als een gemiddelde winkel van de discounter. Het assortiment blijft het vertrouwde, maar er is vooral beduidend meer ruimte.


De winkel is het resultaat van de samenvoeging van twee panden: de vroeger Aldi-vestiging in de Mannesmannallee – die al sinds 1993 bestond – en het naastliggende pand, waardoor de verkoopruimte zo’n 300 vierkante meter groter kon worden. Na de verbouwingen is de discountsupermarkt nu in totaal 1.940 vierkante meter groot.

 

Kruidentuin en bakovens

De uitbreiding wordt mogelijk gemaakt door een nieuw, flexibel concept voor de inrichting van de supermarkten. Dat laat bijvoorbeeld toe om sinds kort ook kleine stadswinkels te openen in stadscentra waar ruimte schaars is. In Neurenberg is zo de kleinste Aldi Süd te vinden, met een oppervlakte van 400 vierkante meter.


In Mülheim vinden klanten vanaf nu alvast een zelfverklaarde XXL-supermarkt met zeven gangen over een totale breedte van 30 meter en een lengte van 60 meter. Vooral de afdeling verse producten is royaal bemeten: in totaal heeft de winkel meer dan 70 meter aan koelrekken.


Nieuw is ook het gamma ‘Meine Backwelt’ (te vertalen als ‘mijn bakwereld’), met allerlei bakkerijproducten die meerdere malen per dag door medewerkers ter plaatse worden afgebakken. Al is de kruidtuin wellicht nog de grootste blikvanger: daarin worden zes verschillende soorten kruiden in de winkel geteeld en geoogst.