Grootste Starbucks ter wereld serveert cocktails en pizza

Starbucks opent een Reserve Roastery in de straat Magnificent Mile in Chicago.
Foto: Michael Rosebrock / Shutterstock.com

Chicago krijgt de grootste Starbucks ter wereld, met een eigen cocktailbar en een pizzarestaurant. De reusachtige vestiging van liefst 4000 m² verspreid over vier verdiepingen wordt één van de bijzondere ‘Reserve Roastery’ verkooppunten die de koffieketen wereldwijd opent.

 

Vier verdiepingen

Starbucks wil zijn luxueuze en hippe imago herstellen door op strategische locaties vestigingen van ‘Starbucks Reserve Roastery’ te openen. Niet alleen wordt er ter plaatse koffie in beperkte oplages gebrand en geserveerd, de keten maakt er ook heuse belevingscentra van. De nieuwe vestiging die in november in Chicago de deuren opent, moet het beste voorbeeld worden: gevestigd in een een voormalige tonnenfabriek met een uniek zicht op de stad.

 

Behalve een koffiebar zal de locatie ook een cocktailbar huisvesten. Er komt bovendien een volledig uitgeruste keuken, die desserts, brood, pizza en salades van de lokale Italiaanse bakkerij Pinci zal serveren. Op die manier moet de locatie volgens het koffiemerk ook een plek voor intense beleving en entertainment worden, zo schrijft Insider.

 

Voor Starbucks wordt het de zesde Reserve Roastery, na eerdere openingen in Milaan, New York, Seattle, Sjanghai en Tokio. De vestiging moet werk bieden aan 200 mensen. Om de lokale verankering te onderstrepen, biedt elke roastery een beperkt assortiment dranken aan die enkel daar te verkrijgen zijn: in het geval van Chicago worden dat een handvol theesoorten en speciaal ontwikkelde cocktails.