Groupe Mestdagh opent eerste Carrefour market in Luxemburg | RetailDetail

Groupe Mestdagh opent eerste Carrefour market in Luxemburg

Groupe Mestdagh opent eerste Carrefour market in Luxemburg
Carrefour Groupe Mestdagh

Groupe Mestdagh breidt zijn actieradius in het zuiden van het land verder uit en opende gisteren een eerste Carrefour market in de provincie Luxemburg. 

Franchisenemers

De supermarkt van 1500 m² bevindt zich op een nieuw retailpark ontwikkeld door Groep Vanhee, aan de drukke Avenue de Bouillon in Libramont. Ook onder andere non-fooddiscountketen Extra heeft daar de deuren geopend. Verderop in de stad zijn Aldi, Lidl, Colruyt, Delhaize en Intermarché al actief, net als Action en Trafic. 

 

De Carrefour market wordt uitgebaat door het echtpaar Henrion - Sprumont en hun zoon. Zoals alle supermarkten van Groupe Mestdagh legt deze winkel de nadruk op de versafdelingen en voert hij een groot aandeel lokale producten. De opening creëert een twintigtal jobs. 

 

Groupe Mestdagh, met hoofdzetel in Gosselies, is masterfranchisenemer voor het enseigne Carrefour market in het zuiden van het land. De groep baat 83 winkels, uit waarvan de meeste zich in Wallonië bevinden, maar ook in Brussel en zelfs enkele in Vlaanderen (Tienen, Aarschot en Sint-Truiden). 31 verkooppunten worden door zelfstandige franchisenemers uitgebaat. 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen ze boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.