Guardiola neemt Les Tartes de Françoise over

Guardiola neemt Les Tartes de Françoise over

Taartenwinkelketen Les Tartes de Françoise is in nieuwe handen gekomen: Invest Mons-Borinage-Centre en Siaw, de investeringsmaatschappij van de Waalse Federatie van Landbouw, nemen samen met Guardiola Invest de keten over.

Stijl blijft behouden

Huidig CEO Jean Baisier, die al tien jaar de leiding heeft over de keten, voegt er wel aan toe dat er niets zal veranderen binnen de manier van werken. De stijl van het bedrijf blijft hetzelfde en de producten worden ook in de toekomst nog op ambachtelijke wijze geproduceerd. Op korte termijn zal er vooral gewerkt worden aan de uitbreiding van het aantal filialen van de keten. Onlangs opende nog een vijftiende vestiging van Les Tartes de Françoise zijn deuren in Brasschaat bij Antwerpen.

 

Het doel is om binnen twee tot drie jaar in heel het land beschikbaar te zijn met ongeveer 25 filialen. Momenteel zijn er zeven winkels in Brussel, vijf in Vlaanderen en twee in Wallonië. In de toekomst wil het bedrijf ook uitbreiden naar het buitenland: daarvoor wordt nu vooral richting Frankrijk gekeken, maar ook Nederland en Duitsland worden niet uitgesloten. Een project zoals New York, waar Les Tartes de Françoise van 2010 tot 2012 aanwezig was, en zware verliezen leed, is voorlopig niet aan de orde.