Guy Paternoster (Tiense Suiker) nieuwe voorzitter Fevia Wallonië | RetailDetail

Guy Paternoster (Tiense Suiker) nieuwe voorzitter Fevia Wallonië

Guy Paternoster (Tiense Suiker) nieuwe voorzitter Fevia Wallonië

De Waalse vleugel van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, heeft een nieuwe voorzitter: Guy Paternoster, lid van het uitvoerend comité van de groep Tiense Suiker. Paternoster volgt Fabienne Bister (van de gelijknamige mosterdfabriek) op, die er een mandaat van drie jaar op heeft zitten.

"Vooral werken op actuele thema's"

Guy Paternoster, geboren in 1957 in Bergen, studeerde af als landbouwingenieur aan de agronomische faculteit van Gembloux. Na zijn debuut als adviseur in landbouwproducten voor meststoffenfabrikant Lebrun stapte Paternoster in 1985 over naar de Tiense Suikerraffinaderij (lid van de Europese groep Südzucker). Vandaag is hij lid van het uitvoerend comité van het bedrijf en er verantwoordelijk voor de grondstoffen.

 

De nieuwe voorzitter, die zelf uit het landbouwmidden afkomstig is, staat bekend als een praktisch en pragmatisch man van het terrein. Dat blijkt al meteen uit zijn actieprogramma: "De Belgische verkiezingscontext van 2014 en de te regionaliseren bevoegdheden hebben ons actieprogramma beïnvloed. Ver van de grote theoretische debatten hebben we een selectie gemaakt waarbij we vooral gaan werken op actuele thema's waar wij vat op hebben en op kunnen wegen", aldus Guy Paternoster.

Ambitieus groeiplan

Het resultaat is een ambitieus actieplan met vier prioriteiten en één enkele doelstelling: groei. Zo wil de nieuwe voorzitter via het programma Food@Work de beroepen van de sector beter bekend maken en via 'alternerend leren en werken' samen met de overheid stageformules creëren die beantwoorden aan "de noden van de voedingsbedrijven, een van de grootste industriële werkgevers."

 

Het tweede speerpunt wordt energie en duurzaamheid. Daarbij legt Paternoster de lat hoog: "een milieuneutrale Waalse voedingsindustrie tegen 2030. Om dit te realiseren, zullen we samenwerkingen en gemeenschappelijke strategieen opstarten met alle actoren van de gehele agrovoedselketen."

 

Tot slot wil Paternoster ook het delen van knowhow bevorderen onder de leden (via 12 thematische "clubs") en – in lijn met Food.be met de slogan "Small country. Great food" - "de zichtbaarheid van onze fantastische Waalse voedingsproducten" verhogen.

 

Bij Fevia Wallonië zijn 1.474 bedrijven aangesloten, samen goed voor 21.320 medewerkers en een omzet van 7,2 miljard euro (cijfers 2012).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.