Guy Paternoster (Tiense Suiker) nieuwe voorzitter Fevia Wallonië

Guy Paternoster (Tiense Suiker) nieuwe voorzitter Fevia Wallonië

De Waalse vleugel van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, heeft een nieuwe voorzitter: Guy Paternoster, lid van het uitvoerend comité van de groep Tiense Suiker. Paternoster volgt Fabienne Bister (van de gelijknamige mosterdfabriek) op, die er een mandaat van drie jaar op heeft zitten.

"Vooral werken op actuele thema's"

Guy Paternoster, geboren in 1957 in Bergen, studeerde af als landbouwingenieur aan de agronomische faculteit van Gembloux. Na zijn debuut als adviseur in landbouwproducten voor meststoffenfabrikant Lebrun stapte Paternoster in 1985 over naar de Tiense Suikerraffinaderij (lid van de Europese groep Südzucker). Vandaag is hij lid van het uitvoerend comité van het bedrijf en er verantwoordelijk voor de grondstoffen.

 

De nieuwe voorzitter, die zelf uit het landbouwmidden afkomstig is, staat bekend als een praktisch en pragmatisch man van het terrein. Dat blijkt al meteen uit zijn actieprogramma: "De Belgische verkiezingscontext van 2014 en de te regionaliseren bevoegdheden hebben ons actieprogramma beïnvloed. Ver van de grote theoretische debatten hebben we een selectie gemaakt waarbij we vooral gaan werken op actuele thema's waar wij vat op hebben en op kunnen wegen", aldus Guy Paternoster.

Ambitieus groeiplan

Het resultaat is een ambitieus actieplan met vier prioriteiten en één enkele doelstelling: groei. Zo wil de nieuwe voorzitter via het programma Food@Work de beroepen van de sector beter bekend maken en via 'alternerend leren en werken' samen met de overheid stageformules creëren die beantwoorden aan "de noden van de voedingsbedrijven, een van de grootste industriële werkgevers."

 

Het tweede speerpunt wordt energie en duurzaamheid. Daarbij legt Paternoster de lat hoog: "een milieuneutrale Waalse voedingsindustrie tegen 2030. Om dit te realiseren, zullen we samenwerkingen en gemeenschappelijke strategieen opstarten met alle actoren van de gehele agrovoedselketen."

 

Tot slot wil Paternoster ook het delen van knowhow bevorderen onder de leden (via 12 thematische "clubs") en – in lijn met Food.be met de slogan "Small country. Great food" - "de zichtbaarheid van onze fantastische Waalse voedingsproducten" verhogen.

 

Bij Fevia Wallonië zijn 1.474 bedrijven aangesloten, samen goed voor 21.320 medewerkers en een omzet van 7,2 miljard euro (cijfers 2012).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top