HAK verkrijgt meerderheid in Duitse distributeur foodeko

HAK verkrijgt meerderheid in Duitse distributeur foodeko

Groenteproducent HAK heeft een meerderheid van 51% genomen in de Duitse distributeur foodeko, waarmee het al langer samenwerkte. Het bedrijf hoopt zo zijn positie in Duitsland te verstevigen en de afzet fors te laten groeien.

Omzet verdubbelen

De producten van HAK worden immers al sinds 2013 door foodeko verdeeld in Duitsland, dat ook de distributie verzorgt van onder andere De Ruijter, Morato en Heinz Sandwich spread. In 2016 was foodeko goed voor een omzet van 19 miljoen euro.

 

Alle personeelsleden en niet-HAK gerelateerde activiteiten van foodeko worden nu ondergebracht in de nieuwe joint venture HAK-foodeko. Daarin heeft HAK 51% van de aandelen in handen, terwijl de overige aandelen in bezit blijven van general manager Jens Wohlrab, tevens een van de oprichters van het bedrijf. Het doel is nu om binnen vijf jaar de omzet van het bedrijf te verdubbelen.

 

Eerder dit jaar nam HAK ook al groentespecialist Peter van Halder Grootverbruik uit Den Bosch over. Dat is een verwerker van groenten en leverancier voor professionele keukens, zoals bij zorginstellingen en restaurantketens.