HAK verkrijgt meerderheid in Duitse distributeur foodeko | RetailDetail

HAK verkrijgt meerderheid in Duitse distributeur foodeko

HAK verkrijgt meerderheid in Duitse distributeur foodeko

Groenteproducent HAK heeft een meerderheid van 51% genomen in de Duitse distributeur foodeko, waarmee het al langer samenwerkte. Het bedrijf hoopt zo zijn positie in Duitsland te verstevigen en de afzet fors te laten groeien.

Omzet verdubbelen

De producten van HAK worden immers al sinds 2013 door foodeko verdeeld in Duitsland, dat ook de distributie verzorgt van onder andere De Ruijter, Morato en Heinz Sandwich spread. In 2016 was foodeko goed voor een omzet van 19 miljoen euro.

 

Alle personeelsleden en niet-HAK gerelateerde activiteiten van foodeko worden nu ondergebracht in de nieuwe joint venture HAK-foodeko. Daarin heeft HAK 51% van de aandelen in handen, terwijl de overige aandelen in bezit blijven van general manager Jens Wohlrab, tevens een van de oprichters van het bedrijf. Het doel is nu om binnen vijf jaar de omzet van het bedrijf te verdubbelen.

 

Eerder dit jaar nam HAK ook al groentespecialist Peter van Halder Grootverbruik uit Den Bosch over. Dat is een verwerker van groenten en leverancier voor professionele keukens, zoals bij zorginstellingen en restaurantketens.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Back to top