Haribo opent eerste eigen winkel in Nederland | RetailDetail

Haribo opent eerste eigen winkel in Nederland

Haribo opent eerste eigen winkel in Nederland

De Duitse snoepjesproducent Haribo opent zijn eerste eigen winkel in Nederland in outletcentrum Rosada in Roosendaal. Naast snoepgoed zal er in de winkel ook speelgoed en allerhande gadgets verkocht worden.

Uitbreiding Rosada

De winkel van Haribo in Rosada opent op 12 mei en wordt 90 m² groot Het assortiment en de inrichting van de winkel zal elk seizoen aangepast worden.

 

Haribo heeft al meerdere winkels in Duitsland en Frankrijk, maar het is de eerste vestiging van de snoepjesfabrikant in Nederland. De opening van de winkel maakt deel uit van het uitbreidingsplan van Rosada, dat met 45 nieuwe winkels anderhalf keer zo groot zal worden.

 

Haribo werd in 1920 opgericht door Hans Riegel in Bonn. Later werd het bedrijf voornamelijk door zijn zoon uitgebreid tot een snoepjesproducent die over heel de wereld gekend is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.