Haribo opent eerste eigen winkel in Nederland | RetailDetail

Haribo opent eerste eigen winkel in Nederland

Haribo opent eerste eigen winkel in Nederland

De Duitse snoepjesproducent Haribo opent zijn eerste eigen winkel in Nederland in outletcentrum Rosada in Roosendaal. Naast snoepgoed zal er in de winkel ook speelgoed en allerhande gadgets verkocht worden.

Uitbreiding Rosada

De winkel van Haribo in Rosada opent op 12 mei en wordt 90 m² groot Het assortiment en de inrichting van de winkel zal elk seizoen aangepast worden.

 

Haribo heeft al meerdere winkels in Duitsland en Frankrijk, maar het is de eerste vestiging van de snoepjesfabrikant in Nederland. De opening van de winkel maakt deel uit van het uitbreidingsplan van Rosada, dat met 45 nieuwe winkels anderhalf keer zo groot zal worden.

 

Haribo werd in 1920 opgericht door Hans Riegel in Bonn. Later werd het bedrijf voornamelijk door zijn zoon uitgebreid tot een snoepjesproducent die over heel de wereld gekend is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.