Haribo opent eerste eigen winkel in Nederland

Haribo opent eerste eigen winkel in Nederland

De Duitse snoepjesproducent Haribo opent zijn eerste eigen winkel in Nederland in outletcentrum Rosada in Roosendaal. Naast snoepgoed zal er in de winkel ook speelgoed en allerhande gadgets verkocht worden.

Uitbreiding Rosada

De winkel van Haribo in Rosada opent op 12 mei en wordt 90 m² groot Het assortiment en de inrichting van de winkel zal elk seizoen aangepast worden.

 

Haribo heeft al meerdere winkels in Duitsland en Frankrijk, maar het is de eerste vestiging van de snoepjesfabrikant in Nederland. De opening van de winkel maakt deel uit van het uitbreidingsplan van Rosada, dat met 45 nieuwe winkels anderhalf keer zo groot zal worden.

 

Haribo werd in 1920 opgericht door Hans Riegel in Bonn. Later werd het bedrijf voornamelijk door zijn zoon uitgebreid tot een snoepjesproducent die over heel de wereld gekend is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Heineken gaat Mort Subite internationaal uitrollen

15/12/2017

Heineken gaat het Belgische biermerk Mort Subite wereldwijd aan de man proberen te brengen. Dat deed het eerder ook al met Affligem en dat werd een groot succes. Mort Subite wordt beschikbaar in alle landen waar Heineken te vinden is.

RetailDetail Food #26 staat online

15/12/2017

Zijn sales reps nog welkom op de winkelvloer? Die vraag stelden we in het 26ste nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers. De antwoorden liepen uiteen.

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Back to top