Heel wat voedseletiketten niet correct

Heel wat voedseletiketten niet correct
http://www.shutterstock.com/nl/pic-286414586/

Uit onderzoek van de FOD Economie blijkt dat heel wat voedseletiketten niet de juiste informatie bevatten. Er werden in totaal 464 controles uitgevoerd en daarbij werden er maar liefst 81 overtredingen ontdekt.

 

Zware sancties

Volgens de FOD Economie komen het meeste fouten voor bij voorverpakte voeding. “De producten waar men het meest inbreuken vaststelt, zijn fruit, groenten en vis, in de mate dat die producten (ook niet voorverpakt) verplicht geëtiketteerd moeten zijn”, klinkt het bij de FOD Economie.

 

Foute etiketten kunnen tot zware sancties leiden. Zo is de maximumsanctie een boete van 150.000 euro. Bij de meeste inbreuken volgde er slechts een tik op de vinger en de vraag om het etiket aan te passen, maar dertien inbreuken leidden tot een dossier bij het parket.

 

De fouten op de etiketten variëren van een foute taal op het etiket, de foute plaatsaanduiding voor de herkomst van het product tot het vernoemen van een fout product.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top