Heineken breidt activiteiten in Brazilië uit | RetailDetail

Heineken breidt activiteiten in Brazilië uit

Heineken breidt activiteiten in Brazilië uit

Heineken heeft een akkoord bereikt met de Japanse sectorgenoot Kirin over de overnam van diens activiteiten in Brazilië. Die gesprekken waren al een maand aan de gang, maar nu is het ook effectief tot een akkoord gekomen.

Verlies in 2016

Met de overname is een bedrag van ongeveer 660 miljoen euro gemoeid. In ruil krijgt Heineken de volledige Braziliaanse tak van Kirin in handen, die goed is voor een omzet van 1,1 miljard euro. Daarop werd vorig jaar wel een operationeel verlies geleden van 85 miljoen euro.

 

Heineken krijgt meteen 9% van het marktaandeel op de biermarkt en 2% op het gebied van frisdrankverkoop in Brazilië in handen. Vooral in het noorden en noordoosten van Brazilië groeit het marktaandeel van Heineken dankzij de overname. In die regio’s van het land was Heineken tot nu toe minder prominent aanwezig.

 

Brazilië zit al een tijdje in een economische crisis, maar dat houdt Heineken niet tegen om te investeren in het land. De Nederlandse drankenproducent wijst daarbij op de groei van de bevolking en economisch herstel op langere termijn. In het land is volgens Heineken ook nog veel ruimte voor de groei van premium biermerken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".