Heineken breidt activiteiten in Brazilië uit

Heineken breidt activiteiten in Brazilië uit
Shutterstock

Heineken heeft een akkoord bereikt met de Japanse sectorgenoot Kirin over de overnam van diens activiteiten in Brazilië. Die gesprekken waren al een maand aan de gang, maar nu is het ook effectief tot een akkoord gekomen.

Verlies in 2016

Met de overname is een bedrag van ongeveer 660 miljoen euro gemoeid. In ruil krijgt Heineken de volledige Braziliaanse tak van Kirin in handen, die goed is voor een omzet van 1,1 miljard euro. Daarop werd vorig jaar wel een operationeel verlies geleden van 85 miljoen euro.

 

Heineken krijgt meteen 9% van het marktaandeel op de biermarkt en 2% op het gebied van frisdrankverkoop in Brazilië in handen. Vooral in het noorden en noordoosten van Brazilië groeit het marktaandeel van Heineken dankzij de overname. In die regio’s van het land was Heineken tot nu toe minder prominent aanwezig.

 

Brazilië zit al een tijdje in een economische crisis, maar dat houdt Heineken niet tegen om te investeren in het land. De Nederlandse drankenproducent wijst daarbij op de groei van de bevolking en economisch herstel op langere termijn. In het land is volgens Heineken ook nog veel ruimte voor de groei van premium biermerken.