Heineken slikt jaarprognoses in

Heineken slikt jaarprognoses in
Shutterstock.com

Heineken houdt rekening met een stevige daling van de verkoop. De onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt, noopt de brouwerijgroep ertoe om alle eerder gemaakte prognoses voor het lopende boekjaar in te trekken.

 

"Nog slechter in tweede kwartaal"

De maatregelen die vele landen namen ten gevolge van de coronacrisis, zoals de verplichte sluiting van cafés en restaurants, hebben een enorme impact op de Nederlandse drankengroep. Voor het eerste kwartaal van 2020 verwacht Heineken een daling van de verkochte volumes met ongeveer 4%. De bierverkoop zou met zo’n 2% afnemen. Op 22 april publiceert het bedrijf zijn definitieve kwartaalcijfers.

 

Het concern verwacht ook geen beterschap in het tweede kwartaal, wel integendeel. Daarom herroept Heineken alle eerder gemelde prognoses voor 2020. "De onzekerheid omtrent de einddatum van de covid-19 pandemie en de duur van de gevolgen ervan voor de economie brengt Heineken ertoe om alle vooruitzichten voor 2020 in te trekken", luidt het in een persbericht.

 

De bierreus beklemtoont dat hij de crisis is ingegaan met een sterke balans en bovendien de voorbije weken ook bijkomende leningen heeft kunnen afsluiten. Daarmee geeft Heineken aan dat het geen liquiditeitsproblemen verwacht en aan al zijn verplichtingen zal kunnen voldoen.