Helft Lidl-winkels blijft ook vandaag dicht | RetailDetail

Helft Lidl-winkels blijft ook vandaag dicht

Helft Lidl-winkels blijft ook vandaag dicht
© defotoberg / Shutterstock.com

Zowat de helft van de Belgische vestigingen van Lidl blijft vandaag dicht, omdat directie en vakbonden het niet eens raken over maatregelen die de werkdruk moeten verlagen. Deze namiddag volgt een nieuwe verzoeningspoging.

 

Het ongenoegen bij de Duitse discounter is niet nieuw: begin deze maand was er al een eerste lokale staking in West-Vlaanderen, waarmee de vakbonden "het schrikbewind in de regio" wilden aankaarten. Op 11 april volgde dan een nationale stakingsaanzegging, omdat de directie - volgens de christelijke vakbond LBC-NVK - geen oplossingen aanbracht op een verzoeningsvergadering na de West-Vlaamse staking.

 

Woensdag begon die nationale staking dan effectief: 79 (vooral Limburgse) vestigingen hielden de deuren gesloten. Gisteren breidde dat aantal al uit naar 128 (tot zelfs 147, volgens andere bronnen), die ook vandaag de deuren gesloten zouden houden. De woelige situatie werd er niet beter op toen de christelijke vakbond de directie ervan beschuldigde dat ze filiaalmanagers onder druk zou zetten om stakers te ontslaan, al ontkent die dat stellig.

 

Het vervolg op de onderhandelingen, dat eerst gepland stond voor half mei, is alvast vervroegd tot vanmiddag om 14u. Het valt maar af te wachten of de vakbonden, die de eerdere voorstellen van de directie ruimschoots onvoldoende vonden, nu wel akkoord zullen gaan met de maatregelen die de directie op tafel zal leggen om de werkdruk te verminderen. Gebeurt dat niet, dreigen de vakbonden alvast met een verdere uitbreiding van de acties.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.