Helft meer bestellingen bij Takeaway.com | RetailDetail

Helft meer bestellingen bij Takeaway.com

Helft meer bestellingen bij Takeaway.com
Shutterstock

In het eerste kwartaal van 2017 heeft Takeaway.com de helft meer bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. In Nederland en Duitsland was er een mooie groei, maar het waren toch de andere markten die de grootste sprong maakten.

Investeringen opdrijven

In totaal verwerkte Takeaway.com in het eerste kwartaal 15,8 miljoen bestellingen, 47% meer dan een jaar eerder. In Nederland was er sprake van een groei van 31%, terwijl dat in Duitsland 47% was. Op de andere markten, waaronder België, groeide Takeaway.com met 79%. Dat was wel deels te danken aan overnames, zoals die van de Belgische activiteiten van Just Eat Benelux. Langs de andere kant werden de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk in augustus van vorig jaar dan weer stopgezet.

 

“In het eerste kwartaal van 2017 heeft Takeaway.com zijn groeistrategie kunnen doorzetten. Het bedrijf heeft zijn marktpositie op de belangrijkste markten opnieuw weten te versterken. Omwille van het succes van onze strategie, hebben we besloten om de investeringen in marketing en leverdiensten verder op te drijven”, zegt CEO Jitse Groen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid. De retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.