Helft meer omzet voor HelloFresh | RetailDetail

Helft meer omzet voor HelloFresh

Helft meer omzet voor HelloFresh
Shutterstock

Maaltijdboxenverkoper HelloFresh heeft in het voorbije boekjaar zijn sterke groei weten verder te zetten. Aan het einde van vorig jaar had het dan ook bijna 1,5 miljoen klanten, 69% meer dan een jaar eerder.

 

40 miljoen maaltijden

In het vierde kwartaal van 2017 alleen al bezorgde HelloFresh zo 39,5 miljoen maaltijden, tegenover 23,9 miljoen een jaar eerder. Voor het vierde kwartaal wordt een omzet verwacht tussen 250 en 253 miljoen euro: dat is een groei van bijna 60% ten opzichte van een jaar eerder.

 

Voor het volledige boekjaar 2017 moet de omzet uitkomen op een bedrag net boven 900 miljoen euro, zowat de helft meer dan in 2016.

 

Naast de sterke groei stelt HelloFresh ook dat het in de richting van winstgevendheid kruipt. Het verwacht in het vierde kwartaal van het lopende boekjaar eindelijk winst te maken. De volledige jaarcijfers van HelloFresh worden op 31 maart vrijgegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.