Helft meer omzet voor HelloFresh | RetailDetail

Helft meer omzet voor HelloFresh

Helft meer omzet voor HelloFresh
Shutterstock

Maaltijdboxenverkoper HelloFresh heeft in het voorbije boekjaar zijn sterke groei weten verder te zetten. Aan het einde van vorig jaar had het dan ook bijna 1,5 miljoen klanten, 69% meer dan een jaar eerder.

 

40 miljoen maaltijden

In het vierde kwartaal van 2017 alleen al bezorgde HelloFresh zo 39,5 miljoen maaltijden, tegenover 23,9 miljoen een jaar eerder. Voor het vierde kwartaal wordt een omzet verwacht tussen 250 en 253 miljoen euro: dat is een groei van bijna 60% ten opzichte van een jaar eerder.

 

Voor het volledige boekjaar 2017 moet de omzet uitkomen op een bedrag net boven 900 miljoen euro, zowat de helft meer dan in 2016.

 

Naast de sterke groei stelt HelloFresh ook dat het in de richting van winstgevendheid kruipt. Het verwacht in het vierde kwartaal van het lopende boekjaar eindelijk winst te maken. De volledige jaarcijfers van HelloFresh worden op 31 maart vrijgegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top