HelloFresh haalt 85 miljoen euro nieuw kapitaal op | RetailDetail

HelloFresh haalt 85 miljoen euro nieuw kapitaal op

HelloFresh haalt 85 miljoen euro nieuw kapitaal op

HelloFresh heeft 85 miljoen euro nieuw kapitaal opgehaald bij een onbekende nieuwe investeerder en bij Baillie Gifford, die al eerder in het bedrijf investeerde. In ruil heeft Rocket Internet zijn aandeel in het bedrijf teruggeschroefd van 56 naar 53%.

Beursgang

Bij de investering van 85 miljoen euro wordt HelloFresh gewaardeerd op een waarde van twee miljard euro. Dat is belangrijk nieuws voor de nabije toekomst van het bedrijf: de investering is immers mogelijk een nieuwe stap om de verkoper van maaltijdboxen klaar te maken voor de beursgang. Die moest eigenlijk in 2015 al plaatsvinden, maar werd toen op het laatste moment afgeblazen.

 

Met de opbrengst van een beursgang wil HelloFresh het aantal abonnees wereldwijd nog verder kunnen opdrijven. Het bedrijf haalde in de eerste helft van het boekjaar twee keer zoveel omzet als een jaar eerder, maar ook het verlies verdubbelde.

 

Het groeiende verlies is te wijten aan de uitgebreide marketingcampagnes die HelloFresh nog steeds voert om nieuwe klanten aan te trekken. Zo investeerde het sterk in de lancering van de maaltijdboxen in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen ze boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.