HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017 | RetailDetail

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017
Foto: ThomasDeco / Shutterstock.com

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

 

Dichter bij break-even

In het laatste kwartaal zal de winst van de ‘core business’ van HelloFresh het nulpunt bereiken, beweert de Duitse maaltijddienst. “2017 was ons succesvolste jaar tot nu toe. We hebben niet alleen een succesvolle beursgang achter de rug, maar we hebben ook onze kerncijfers significant verbeterd”, zegt medeoprichter en CEO Dominik Richter.

 

Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van 904,9 miljoen euro, in vergelijking met 597 miljoen euro in 2016. De grootste omzetstijging tekende het in het laatste kwartaal van 2017 op, toen de omzet met 59% steeg naar 252,8 miljoen euro. Ook wist de maaltijdboxleverancier zijn verliezen terug te dringen: HelloFresh eindigde het jaar met een EBITDA van 70,1 miljoen euro in het rood, ten opzichte van 82,6 miljoen euro onder nul in 2016.

 

Overname Green Chef Corporation in de VS

In 2018 verwacht HelloFresh een omzettoename van 25 à 30%. De overname van Green Chef Corporation in de Verenigde Staten moet daarbij zo’n 15 miljoen dollar bijdragen (ruim 12 miljoen euro) aan de omzet van het tweede kwartaal. HelloFresh koopt namelijk de Amerikaanse maaltijddienst Green Chef, gespecialiseerd in biologische maaltijdpakketten, in een poging om marktleider in de VS Blue Apron naar de kroon te steken. 

 

HelloFresh is vandaag actief in tien landen en telde eind vorig jaar 1,45 miljoen actieve klanten. In het vierde kwartaal leverde het zo’n veertig miljoen maaltijdboxen aan consumenten. Sinds vorig jaar noteert het bedrijf ook op de beurs van Frankfurt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.