HelloFresh nu ook te vinden in de supermarkt | RetailDetail

HelloFresh nu ook te vinden in de supermarkt

HelloFresh nu ook te vinden in de supermarkt

De maaltijdboxen van HelloFresh waren tot nu toe enkel online te vinden, met hier en daar een uitzondering in een pop-up store, maar daar komt nu verandering in. Het bedrijf gaat zijn boxen immers aanbieden in de filialen van supermarktketen Sainsbury’s.

Nieuwe markt

Deze week worden bij 20 filialen van Sainsbury’s in Londen en het zuidoosten van het land maaltijdboxen voor twee personen gelanceerd, die verkocht worden tegen een prijs van 10 pond. In een latere fase zullen de boxen bij alle filialen van de keten te vinden zijn, al heeft HelloFresh daar nog geen datum op geplakt.In de supermarkten zullen vijf recepten te vinden zijn, die elke zes weken veranderd worden, om klanten zo voldoende variatie aan te bieden.

 

HelloFresh heeft besloten om met het nieuwe concept op de proppen te komen na een grondig onderzoek bij zijn klanten. Die gaven aan dat ze wel geïnteresseerd waren in een manier om de recepten van HelloFresh ook gewoon in de winkel te vinden. Het bedrijf hoopt vooral een nieuwe markt aan te spreken van consumenten die hun maaltijden niet op voorhand plannen.

 

Ook de ketens Waitrose en Tesco hebben al geëxperimenteerd met eigen maaltijdboxen in de winkels. Waitrose besloot die test stop te zetten, nadat de reactie bij de klant niet was wat er van verwacht werd. Tesco heeft nog niet gezegd wat de toekomstplannen zijn, maar gaf wel aan dat het pilootproject bevredigend was verlopen. In de Benelux hebben onder andere Albert Heijn, Carrefour, Delhaize en Colruyt maaltijdboxen gelanceerd of aangekondigd. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen ze boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.