Herstal krijgt grootste Lidl van het land | RetailDetail

Herstal krijgt grootste Lidl van het land

Herstal krijgt grootste Lidl van het land
Shutterstock

Morgen opent in Herstal (bij Luik) een nieuwe winkel van discountketen Lidl. Die werd ingevuld volgens het nieuwste concept van de Duitse keten en is meteen ook de grootste vestiging in België.

 

'Lidl of the Future'

Herstal beschikt al langer over een vestiging van Lidl, met een oppervlakte van 761 m². Vanaf morgen zullen de klanten echter over een pak meer keuze beschikken bij hun lokale supermarkt, want de nieuwe vestiging is maar liefst 1.696 m² groot - en is daarmee de grootste Lidl-winkel in België is. Die uitbreiding brengt ook vijftien nieuwe banen met zich mee.

 

De nieuwe winkel in Herstal werd ingericht volgens het concept ‘Lidl of the Future’, dat eind 2016 werd voorgesteld in het Kempense Geel. In dat concept staan winkelcomfort, ergonomie en duurzaamheid voorop. Het meest opvallende aspect zijn de bredere gangpaden en het gebruik van natuurlijk licht, wat de winkelervaring van de klanten aangenamer moet maken. Daarnaast wordt er ook duchtig gebruik gemaakt van duurzame bouwmethodes, zoals nieuwe isolatietechnieken, en warmte- en waterrecuperatie. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken

20/02/2018

AB InBev pakt uit met een ongewone marketingstunt: succesmerk Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken. Om de Rode Duivels te "steunen" op het WK voetbal (of, er een graantje van mee te pikken) heet het merk tot deze zomer Belgium. 

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Carrefour: Kies zelf hoeveel je meer betaalt voor ‘faire’ melk

19/02/2018

Naar Frans voorbeeld lanceert Carrefour melk van ‘Het merk van de consument’, een nieuw merk waarvan consumenten zelf de prijs hebben bepaald. De melk gaat 1,05 euro kosten, zodat boeren een grotere marge krijgen.

Back to top