Herstal krijgt grootste Lidl van het land

Herstal krijgt grootste Lidl van het land

Morgen opent in Herstal (bij Luik) een nieuwe winkel van discountketen Lidl. Die werd ingevuld volgens het nieuwste concept van de Duitse keten en is meteen ook de grootste vestiging in België.

 

'Lidl of the Future'

Herstal beschikt al langer over een vestiging van Lidl, met een oppervlakte van 761 m². Vanaf morgen zullen de klanten echter over een pak meer keuze beschikken bij hun lokale supermarkt, want de nieuwe vestiging is maar liefst 1.696 m² groot - en is daarmee de grootste Lidl-winkel in België is. Die uitbreiding brengt ook vijftien nieuwe banen met zich mee.

 

De nieuwe winkel in Herstal werd ingericht volgens het concept ‘Lidl of the Future’, dat eind 2016 werd voorgesteld in het Kempense Geel. In dat concept staan winkelcomfort, ergonomie en duurzaamheid voorop. Het meest opvallende aspect zijn de bredere gangpaden en het gebruik van natuurlijk licht, wat de winkelervaring van de klanten aangenamer moet maken. Daarnaast wordt er ook duchtig gebruik gemaakt van duurzame bouwmethodes, zoals nieuwe isolatietechnieken, en warmte- en waterrecuperatie.