Herstal krijgt grootste Lidl van het land | RetailDetail

Herstal krijgt grootste Lidl van het land

Herstal krijgt grootste Lidl van het land
Shutterstock

Morgen opent in Herstal (bij Luik) een nieuwe winkel van discountketen Lidl. Die werd ingevuld volgens het nieuwste concept van de Duitse keten en is meteen ook de grootste vestiging in België.

 

'Lidl of the Future'

Herstal beschikt al langer over een vestiging van Lidl, met een oppervlakte van 761 m². Vanaf morgen zullen de klanten echter over een pak meer keuze beschikken bij hun lokale supermarkt, want de nieuwe vestiging is maar liefst 1.696 m² groot - en is daarmee de grootste Lidl-winkel in België is. Die uitbreiding brengt ook vijftien nieuwe banen met zich mee.

 

De nieuwe winkel in Herstal werd ingericht volgens het concept ‘Lidl of the Future’, dat eind 2016 werd voorgesteld in het Kempense Geel. In dat concept staan winkelcomfort, ergonomie en duurzaamheid voorop. Het meest opvallende aspect zijn de bredere gangpaden en het gebruik van natuurlijk licht, wat de winkelervaring van de klanten aangenamer moet maken. Daarnaast wordt er ook duchtig gebruik gemaakt van duurzame bouwmethodes, zoals nieuwe isolatietechnieken, en warmte- en waterrecuperatie. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.