Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding | RetailDetail

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding
Foto: Shutterstock

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

 

Van standaard tot 40% minder suiker

Een maand lang verkoopt Rewe een verpakking met vier soorten chocoladepudding. Het vraagt klanten om ze alle vier te proeven en te laten welke ze de lekkerste vinden. Het assortiment bestaat uit een potje met het standaardrecept (met 14 gram suiker per 100 gram), een potje met 20% minder suiker, eentje met 30% minder en tot slot een met 40% minder.

 

De winnaar van de smaaktest wil Rewe tegen het voorjaar (ten laatste mei) in de rekken hebben. Wellicht past de supermarktketen op basis van deze smaaktest vervolgens ook andere recepten aan. 

 

Met de co-creatiemethode betrekt de foodretailer zijn eigen klanten in de keuze om huismerkproducten ‘gezonder’ te maken en dekt het zich al in voor eventuele kritiek. Het is ook een manier om zich te differentiëren ten opzichte van A-merken. De klant heeft het immers zelf zo gewild.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.