Hoger bod op Real-supermarkten

Hoger bod op Real-supermarkten
Shutterstock.com

Metro heeft van x+bricks en SCP Group een nieuw, hoger bod gekregen op zijn Real-supermarkten. Het groothandelsbedrijf was al enige tijd in exclusieve onderhandelingen met een consortium geleid door vastgoedspeler Redos.

 

500 miljoen

Wordt Redos dan toch niet de nieuwe eigenaar van supermarktketen Real? Het nieuwe bod van x+bricks en SCP Group zou “significant hoger” zijn dat dat van Redos, maar een exact bedrag is niet bekend. Redos waardeerde de Metro-dochter op zo’n miljard euro: het bood een half miljard euro cash terwijl Metro een participatie van 24,9% zou behouden.

 

X+bricks is een vastgoedinvesteerder, die concentreert zich op de voedselretail in Duitsland, zoals supermarkten, discounters en buurtwinkels. SCP Group werd dan weer opgericht in 2009 en beheert 70.000 m² commercieel vastgoed in Europa en Rusland. Beide zijn echter ook exclusieve partners van Kaufland.

 

Redos wilde bij een deal een aantal Real-vestigingen verkopen, maar dat wordt nu alvast een stuk moeilijker. Metro heeft al gereageerd en hoopt weliswaar nog steeds om met Redos tot een overeenkomst te komen. Het bedrijf heeft de contacten met x+bricks wel bevestigd.