Honderd Lidl-winkels staken tegen werkdruk

mimpki / Shutterstock.com

Een grootscheepse staking tegen de werkdruk treft een flink aantal winkels van Lidl. Het zou om meer dan honderd winkels in het hele land gaan (pakweg één op de drie), plus de helft van de distributiecentra.

 

Versterking afvoeren

Met de staking willen de werknemers de hoge werkdruk bij de discounter aanklagen: de acties zijn uitgebroken nadat een verzoeningspoging eerder deze week op niets is uitgedraaid, meldt Gazet van Antwerpen. De socialistische BBTK is er niet over te spreken dat de directie een eerder ingevoerde versterking in februari weer wil afvoeren, en noemt het aanbod van een 'vliegende ploeg' "onvoldoende". 

 

Voorlopig is nog niet duidelijk hoeveel vestigingen deelnemen aan de staking. De Tijd had het vanmorgen over "minstens vijftien" winkels in Limburg (waar gisteren ook al gestaakt werd in zestien winkels, meldt Radio 2). Daarnaast bericht De Tijd over zeven winkels in Oost-Vlaanderen, en een nog onbekend aantal in de provincie Antwerpen (zowel in de Kempen als rond Antwerpen zelf). Inmiddels zou het volgens de Standaard zelfs al over 60 tot 75 winkels gaan ten noorden van de taalgrens.

 

Ook in Wallonië zijn er inmiddels stakingen uitgebroken, meldt RTL: "Een dertigtal winkels zijn dicht in Charleroi en Henegouwen, en nog eens een vijftiental in het Luikse", zegt Stanny Hermans van de christelijke vakbond CNE. Ook zeker tien winkels in het Brusselse zijn dicht, net als twee (van de zeven) distributiecentra.

Tags: