Hoofd e-commerce Ahold Delhaize trekt naar Unilever | RetailDetail

Hoofd e-commerce Ahold Delhaize trekt naar Unilever

Hoofd e-commerce Ahold Delhaize trekt naar Unilever
Shutterstock

Hanneke Faber, verantwoordelijk voor e-commerce en innovatie binnen Ahold Delhaize, gaat op het eind van het jaar het supermarktbedrijf verlaten. Zij maakt de overstap naar Unilever, waar ze de Europese afdeling gaat leiden.

Meer kennis delen

Faber was binnen Ahold Delhaize het hoofd van Bol.com. Haar verantwoordelijkheden worden nu overgeheveld naar Wouter Kolk, die supermarktketens Albert Heijn en Delhaize al onder zijn hoede heeft. Sinds februari van dit jaar is Peapod, de Amerikaanse online supermarkt van Ahold Delhaize, al een verantwoordelijkheid van Kevin Holt, COO van Ahold USA.

 

Dat is een bewuste keuze van Ahold Delhaize: omdat online en offline steeds meer naar elkaar toegroeien, werd besloten om de webwinkels ook onder te brengen bij de directeurs die verantwoordelijk zijn voor de supermarkten. Zo moet de samenwerking intenser worden en moeten de verschillende webwinkels ook meer kunnen profiteren van de gedeelde kennis.

 

Dick Boer, CEO van Ahold Delhaize zegt het vertrekt van Faber te betreuren. “Ik wil Hanneke bedanken voor haar bijdrage aan Ahold Delhaize en de energie die ze heeft gestoken in het uitvoeren van onze digitale groeistrategie”, zegt hij in een persbericht. “Ze verlaat ons terwijl we goed op weg zijn om bijna 3 miljard euro online consumentenomzet te halen in 2017, en bijna 5 miljard euro tegen 2020.”

 

Ahold Delhaize zal wel nog op zoek gaan naar een nieuwe e-commercedirecteur, maar die functie krijgt dus een andere invulling.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top