Hoogvliet test interactief wijnschap | RetailDetail

Hoogvliet test interactief wijnschap

 Hoogvliet test interactief wijnschap

Hoogvliet houdt een test met een interactief wijnschap van Winestein in de winkels in Leiden en Voorburg. De techniek wijst de klant met ledverlichting naar de geadviseerde juiste wijn in het schap.

Wijnschap met ledstrips

Hoogvliet lanceerde de techniek van het interactieve wijnadviessysteem twee jaar geleden. De digitale sommelier helpt de klanten om de passende wijn te kiezen bij hun gerecht, gelegenheid of smaakvoorkeur.

 

"Een geweldig hulpmiddel, maar we zagen dat het toch lastig bleef voor de Nederlandse consument om, in tien strekkende meters, de geadviseerde wijn te vinden. Door het wijnschap uit te rusten met ledstrips, wordt op het schap exact aangegeven waar de gekozen wijn staat", legt categoriemanager Jos Verhaegen van Hoogvliet uit.

 

Bijna 90% van de Nederlandse bevolking zegt vrijwel niets van wijn te weten. Voor deze mensen heeft WineStein de Artificieel Intelligente Sommelier ontwikkeld. Daarvoor werd de kennis van wijnexperts en de knowhow van een Michelin-sterrenkok gecombineerd met artificieel intelligente software. Met zelflerende algoritmes kan de klant de juiste wijn vinden. WineStein is ook beschikbaar als gratis app voor smartphones.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top