Hoogvliet test interactief wijnschap | RetailDetail

Hoogvliet test interactief wijnschap

 Hoogvliet test interactief wijnschap

Hoogvliet houdt een test met een interactief wijnschap van Winestein in de winkels in Leiden en Voorburg. De techniek wijst de klant met ledverlichting naar de geadviseerde juiste wijn in het schap.

Wijnschap met ledstrips

Hoogvliet lanceerde de techniek van het interactieve wijnadviessysteem twee jaar geleden. De digitale sommelier helpt de klanten om de passende wijn te kiezen bij hun gerecht, gelegenheid of smaakvoorkeur.

 

"Een geweldig hulpmiddel, maar we zagen dat het toch lastig bleef voor de Nederlandse consument om, in tien strekkende meters, de geadviseerde wijn te vinden. Door het wijnschap uit te rusten met ledstrips, wordt op het schap exact aangegeven waar de gekozen wijn staat", legt categoriemanager Jos Verhaegen van Hoogvliet uit.

 

Bijna 90% van de Nederlandse bevolking zegt vrijwel niets van wijn te weten. Voor deze mensen heeft WineStein de Artificieel Intelligente Sommelier ontwikkeld. Daarvoor werd de kennis van wijnexperts en de knowhow van een Michelin-sterrenkok gecombineerd met artificieel intelligente software. Met zelflerende algoritmes kan de klant de juiste wijn vinden. WineStein is ook beschikbaar als gratis app voor smartphones.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.