Iglo-eigenaar dicht bij overname diepvriesgroep FFBG

Shutterstock.com

Nomad Foods, het bedrijf boven onder meer Iglo en Belviva, voert exclusieve onderhandelingen met Fortenova Group over de overname van Frozen Food Business Group (FFBG).

 

Positie versterken in groeimarkten

FFBG heeft een uitgebreide portfolio diepvriesmerken waaronder Ledo en Frikom. Het concern staat met name sterk in landen als Kroatië, Servië en Bosnië & Herzegovina, meldt FoodManufacture. De groep verkoopt zowat alle mogelijke diepvriesproducten: vis, groenten, fruit, kant-en-klare maaltijden, gebak en ijs.

 

Via de overname zou Nomad Foods zijn positie in Centraal- en Oost-Europa gevoelig kunnen versterken. Tegelijkertijd kan het een opstap zijn naar toekomstige overnames in de regio. Volgens het bedrijf bevinden de onderhandelingen zich nog in de beginfase. Er is geen garantie dat de deal rond geraakt.

 

Nomad Foods wordt geleid door de Belg Stéfan Descheemaeker. In een interview met De Tijd enkele jaren geleden verklaarde hij van het bedrijf een voedingsreus te willen maken. Tot de belangrijkste merken van de groep behoren Birds Eye, Iglo en Belviva, voorheen Lutosa. Eind vorig jaar verwierf Nomad Foods nog de Zwitserse tak van Findus voor 110 miljoen euro. De overige activiteiten van Findus werden reeds in 2015 opgekocht.

 

Na de Findus-deal in 2015 haalde Nomad nog 300 miljoen euro vers geld op voor nieuwe overnames. Met Findus Zwitserland is daar al een stevig deel van opgesoupeerd. Het is niet duidelijk hoeveel deze potentiële deal waard is.