Ikea lanceert plantaardige balletjes

Ikea lanceert plantaardige balletjes
Foto: Ikea

Vanaf september serveert Ikea een plantaardige variant van zijn bekende gehaktballen. Opmerkelijk is de prijs van de nieuwe ‘plantballetjes’: die ligt lager dan die van de gewone gehaktballen.

 

'Zweedse' ingrediënten

De nieuwe balletjes, die de naam Huvudroll kregen, zijn gemaakt van erwteneiwit, haver, aardappel, appel en ajuin. Ze bevatten dus geen dierlijke ingrediënten. Volgens de woonwinkelketen moeten de plantballetjes qua smaak en textuur niet onderdoen voor de echte gehaktballen.

 

Ikea zal de plantballetjes op traditionele wijze serveren met met puree, veenbessen en roomsaus. Het nieuwe gerecht zal verkrijgbaar zijn vanaf 1 september in het restaurant Bistro en de Swedish Food Market van de Belgische Ikea-winkels.

 

Duurzaamheid

Om iedereen te overtuigen de plantaardige balletjes te proberen, zal de prijs lager liggen dan die van de versie met gehakt. "Door heerlijke, plantaardige én betaalbare producten toe te voegen aan ons assortiment, willen we bij Ikea nog meer mensen inspireren en aanmoedigen om duurzamere voedingskeuzes te maken", zegt foodmanager Roeland Michiels.

 

"We hopen om zoveel mogelijk vleeseters te overhalen om het nieuwe plantballetje te proberen, of toch zeker de consumenten die in 2019 nog volop voor de vleesballetjes kozen. Een uitdaging? Misschien, maar hoe dan ook één die we met de volle overtuiging aangaan en die ons weer een stap dichter bij onze ambitie brengt om tegen 2030 klimaatpositief te worden."