IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'
SPACE10 by Ikea

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

 

Burger met meelworm

Vorige maand stelde Ikea nog zijn Veggie Dog voor, een veganistische hotdog die vanaf deze zomer ook bij ons te verkrijgen zal zijn. Nu is het de beurt aan de Bug Burger, die een gezonde draai geeft aan de hamburger. De nieuwkomer binnen het foodassortiment van Ikea vervangt rundsvlees door een mix van 100g rode biet, 50g pastinaak, 50g aardappelen en 50g meelworm, de larve van de nachtkever. De Bug Burger wordt geserveerd op een wit broodje, gegarneerd met radijs, rode biet, bessenketchup, een spread van bieslook en een salade mix.

 

Het is niet de eerste keer dat Ikea's innovatielab SPACE10 vegetarische en veganistische alternatieven aan het publiek voorstelt. Enkele jaren geleden kwam het met vegetarische Zweedse balletjes, die inmiddels al wel ingang vonden in het voedingsassortiment in de IKEA-restaurants.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

Filet Pur: Hete standjes in het versrayon

20/04/2018

De meteorologische experts van RetailDetail Food voorspellen nu al: het wordt een gloeiend hete zomer voor de FMCG-branche. Waarom? Dat onthult ons ongezouten en flink gepeperde weekoverzicht.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.