IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'
SPACE10 by Ikea

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

 

Burger met meelworm

Vorige maand stelde Ikea nog zijn Veggie Dog voor, een veganistische hotdog die vanaf deze zomer ook bij ons te verkrijgen zal zijn. Nu is het de beurt aan de Bug Burger, die een gezonde draai geeft aan de hamburger. De nieuwkomer binnen het foodassortiment van Ikea vervangt rundsvlees door een mix van 100g rode biet, 50g pastinaak, 50g aardappelen en 50g meelworm, de larve van de nachtkever. De Bug Burger wordt geserveerd op een wit broodje, gegarneerd met radijs, rode biet, bessenketchup, een spread van bieslook en een salade mix.

 

Het is niet de eerste keer dat Ikea's innovatielab SPACE10 vegetarische en veganistische alternatieven aan het publiek voorstelt. Enkele jaren geleden kwam het met vegetarische Zweedse balletjes, die inmiddels al wel ingang vonden in het voedingsassortiment in de IKEA-restaurants.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.