Ikea opent pop-uprestaurant in Parijs

Ikea opent pop-uprestaurant in Parijs

De Zweedse meubelketen Ikea opent vanavond zijn eerste pop-uprestaurant in Parijs. Voor het interieur werd natuurlijk gekozen voor producten die bij Ikea te vinden zijn, maar ook een aantal ingrediënten van de gerechten zijn afkomstig van Ikea.

 

Alle winst naar goed doel

De gerechten zullen gemaakt worden door een aantal amateurchefs, die werden uitgekozen door de internetgebruikers. Tot 25 juni krijgt elke dag een nieuweling de mogelijkheid om zijn talent tentoon te spreiden.

 

De gerechten worden verkocht tegen een vaste prijs van 10 euro en alle winst wordt gedoneerd aan een goed doel. Ikea heeft vooral tot doel om met het pop-uprestaurant de vernieuwing in de restaurants van de keten onder de aandacht te brengen. Ondertussen heeft het immers al 15 restaurants, die in de winkels aanwezig zijn, vernieuwd.

 

“We willen mensen rond de tafel krijgen. Concreet wil dat zeggen dat we ons assortiment hebben uitgebreid met hoogwaardige, gecertificeerde, veilige en toegankelijke producten”, zegt Faustine Colin, adjunct-directeur van Ikea Food France.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Frites Atelier van Sergio Herman wordt internationale keten

24/01/2018

De luxueuze frituren Frites Atelier van topkok Sergio Herman blijken een succes: Gent en Brussel krijgen een eigen friettent voor ‘foodies’ en meer vestigingen zijn op komst. De chef-kok wil zelfs naar steden als Barcelona en Berlijn.

Sterk Albert Heijn, stabiel Delhaize in vierde kwartaal

24/01/2018

Ahold Delhaize heeft er een degelijk vierde kwartaal op zitten, vooral dankzij sterke prestaties van Albert Heijn en Bol.com. In België blijft Delhaize ter plaatse trappelen.

Analyse: Bompard maakt slechts een beetje komaf met taboes bij Carrefour

23/01/2018

Carrefour-CEO Alexandre Bompard wond er geen doekjes om tijdens de presentatie van zijn transformatieplan: de groep staat voor een culturele omwenteling. Daarbij moeten alle taboes van tafel. Echte verrassingen blijven echter uit en over België is er voorlopig geen nieuws…

Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Back to top