Instock opent nieuw restaurant in Den Haag

Instock opent nieuw restaurant in Den Haag

Op 29 juli opent Instock een nieuw restaurant op het Buitenhof 36 in Den Haag. Instock zet als bedrijf heel sterk in op het verminderen van de voedselverspilling en maakt voor zijn gerechten gebruik van onverkochte goederen.

 

150.000 kilo voeding gered

Het nieuwe restaurant bevindt zich recht over het Binnenhof en biedt plaats aan 85 personen. Daarnaast is er nog een aparte ruimte met uitzicht op de Hofvijver, die kan worden afgehuurd. De keuken zal onder leiding staan van chef-kok Michael van Emmerloot.

 

Instock bestaat ondertussen twee jaar en heeft naar eigen zeggen al ongeveer 150.000 kilo voeding gered van de afvalbak. Het werkt daarvoor samen met Albert Heijn en enkele producenten.

 

Instock werd in 2014 dan ook opgericht door vier werknemers van Albert Heijn, die samen iets wilden doen om de voedselverspilling tegen te gaan. Ze krijgen daarbij ook de ondersteuning van Albert Heijn zelf, dat ook nu investeert in het nieuwe restaurant in Den Haag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top