Intermarché stopt met extreme kortingen | RetailDetail

Intermarché stopt met extreme kortingen

Intermarché stopt met extreme kortingen

De Franse supermarktketen Intermarché heeft besloten om te stoppen met de grote kortingsacties, waarbij kortingen werden gegeven tot 70%. Dat doet ze nadat er een aantal gevechten waren uitgebroken in de winkels.

 

“Niet verantwoordelijk”

Intermarché had eind vorige maand op een aantal A-merken kortingen beloofd tot wel 70%: het ging daarbij over producten van onder andere Pampers en Nutella. Die kortingen zorgden voor heel wat heisa in de winkels, waarbij er zelfs gevechten uitbraken. Intermarché kreeg dan ook heel wat kritiek te slikken rond de actie en heeft daarom besloten om niet langer uit te pakken met de extreme kortingen.

 

“We zijn nu verplicht om te stoppen met de kortingen tot 70%”, zegt topman Thierry Cotillard aan het Franse JDD. “We hadden zo’n reactie niet verwacht, maar we kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor het gedrag van anderen”, voegt hij er aan toe. Hij stelt ook dat de actie er kwam met de goedkeuring van Ferrero, terwijl dat eerder al liet weten dat het ging om een eenzijdige beslissing van de supemarktketen.

 

Nieuwe wetgeving

Cotillard verwacht daarnaast dat het binnenkort volledig onmogelijk zal zijn om met dergelijke acties uit te pakken. In Frankrijk wordt immers werk gemaakt van een wet die de prijzenoorlog aan banden moet leggen. Supermarkten zullen binnenkort verplicht een bepaalde marge moeten inbouwen, zodat de producenten, en dan vooral de landbouwers, een degelijk inkomen wordt gegarandeerd. De Franse minister van Landbouw had zich dan ook verontwaardigd uitgesproken tegen de acties van Intermarché.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!