Intermarché stopt met extreme kortingen | RetailDetail

Intermarché stopt met extreme kortingen

Intermarché stopt met extreme kortingen

De Franse supermarktketen Intermarché heeft besloten om te stoppen met de grote kortingsacties, waarbij kortingen werden gegeven tot 70%. Dat doet ze nadat er een aantal gevechten waren uitgebroken in de winkels.

 

“Niet verantwoordelijk”

Intermarché had eind vorige maand op een aantal A-merken kortingen beloofd tot wel 70%: het ging daarbij over producten van onder andere Pampers en Nutella. Die kortingen zorgden voor heel wat heisa in de winkels, waarbij er zelfs gevechten uitbraken. Intermarché kreeg dan ook heel wat kritiek te slikken rond de actie en heeft daarom besloten om niet langer uit te pakken met de extreme kortingen.

 

“We zijn nu verplicht om te stoppen met de kortingen tot 70%”, zegt topman Thierry Cotillard aan het Franse JDD. “We hadden zo’n reactie niet verwacht, maar we kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor het gedrag van anderen”, voegt hij er aan toe. Hij stelt ook dat de actie er kwam met de goedkeuring van Ferrero, terwijl dat eerder al liet weten dat het ging om een eenzijdige beslissing van de supemarktketen.

 

Nieuwe wetgeving

Cotillard verwacht daarnaast dat het binnenkort volledig onmogelijk zal zijn om met dergelijke acties uit te pakken. In Frankrijk wordt immers werk gemaakt van een wet die de prijzenoorlog aan banden moet leggen. Supermarkten zullen binnenkort verplicht een bepaalde marge moeten inbouwen, zodat de producenten, en dan vooral de landbouwers, een degelijk inkomen wordt gegarandeerd. De Franse minister van Landbouw had zich dan ook verontwaardigd uitgesproken tegen de acties van Intermarché.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carré Blanc wil twintigtal winkels in ons land

22/03/2018

Carré Blanc, Frankrijks nr. 1 en een van Europa's grootste distributeurs van huishoudlinnen, wil ons land veroveren via franchising. Het Franse merk ziet potentieel voor een twintigtal winkels in België.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Back to top