Intermarché treedt toe tot de Belgische Franchise Federatie

Intermarché treedt toe tot de Belgische Franchise Federatie

Intermarché treedt toe tot de Belgische Franchise Federatie

De Belgische Franchise Federatie (BFF) heeft er een nieuw effectief lid bij in de Franse formule Intermarché.

Deontologische code

Met de toetreding bevestigt Intermarché België dat zij de Europese Deontologische Erecode volgt, zo meldt de BFF. Die code streeft naar een evenwichtige win-winrelatie tussen franchisegever en franchisenemer. Alle leden van de BBF moeten ze ondertekenen om effectief lid te kunnen worden.

 

Intermarché is in (Franstalig) België aanwezig sinds 1991 en telt momenteel een tachtigtal vestigingen, bijna allemaal gerund door zelfstandige uitbaters. De groep werkt met twee formules: Intermarché Contact (buurtwinkels van 400 tot 1.000 m², voornamelijk op het platteland en in stedelijke gebieden) en Intermarché Super (1.000 tot 4.000 m², vooral in voorsteden en retailparken).

 

Intermarché is onderdeel van de Groupement des Mousquetaires, Europa’s grootste onafhankelijke groep van zelfstandige supermarktuitbaters ‑ 2.940 volgens de Franse website ‑ en telt meer dan 4.000 winkels. Behalve Intermarché is de distributeur ook nog actief met de ketens Netto (voedingsdiscounts), BricoMarché en BricoCash (doe-het-zelf), Roady (autocentra) en Poivre Rouge (restaurants).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".