Intermarché Waregem wordt Carrefour market

Intermarché Waregem wordt Carrefour market

De Musketiers sluiten het hoofdstuk Vlaanderen definitief af: de laatste vestiging van Intermarché ten noorden van de taalgrens gaat dicht. Begin 2017 neemt Carrefour de zaak over. 

Franchisewinkel

De supermarkt van 1900 m² aan de Hippodroomstraat (Zuiderlaan) in Waregem sluit in januari de deuren en wordt daarna een Carrefour market, die in franchise wordt uitgebaat. Dat bevestigt Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve. Welke franchisenemer het wordt, wil hij nog niet zeggen zolang de contracten niet definitief zijn getekend.

 

Intermarché had naast Waregem ook Vlaamse vestigingen in Adegem en Wetteren, maar die zijn al langer dicht. Tot een doorbraak boven de taalgrens kwam het immers nooit en de beslissing om Waregem op te geven, komt dan ook niet als een verrassing. De Musketiers kunnen zich nu concentreren op hun iets meer dan zeventig winkels in het Franstalige landsgedeelte. 

 

Overigens is Waregem een drukbezet gebied wat supermarkten betreft: Carrefour heeft er al een hypermarkt en een market (allebei buiten het centrum) en ook Lidl en Spar hebben er twee vestigingen. Verder zijn AD Delhaize, Aldi en Colruyt er aanwezig. De Intermarché stond al sinds november 2014 over te nemen en geruchten waren dan ook niet van de lucht: die spraken wel eerst over Lidl als mogelijke overnemer, dan over Albert Heijn