Investeringsfonds Colony Capital trekt zich terug uit Carrefour | RetailDetail

Investeringsfonds Colony Capital trekt zich terug uit Carrefour

Investeringsfonds Colony Capital trekt zich terug uit Carrefour

Het investeringsfonds Colony Capital heeft zijn aandelen in supermarktbedrijf Carrefour van de hand gedaan. Ongeveer tien jaar geleden investeerde het fonds in Carrefour en tot voor kort had het ongeveer 5 procent van de aandelen in handen.

Joint venture

In 2012 bezat Colony Capital nog meer dan 8% van de aandelen van de grootste Europese retailer, maar sindsdien heeft het zijn aandeel stelselmatig afgebouwd. Vrijdag werden dan de laatste 5% van de hand gedaan. Colony Capital bepaalde jarenlang het beleid bij Carrefour, in samenspraak met de Groupe Arnault, die nog steeds bijna 9% van de aandelen bezit. De twee partijen stapten oorspronkelijk dan ook als een joint venture in Carrefour, maar besloten in 2013 hun eigen weg te gaan en die joint venture op te splitsen.

 

Het vertrekt van Colony Capital past wel volledig binnen de strategie van het fonds, dat zich meestal na ongeveer tien jaar terugtrekt uit een bedrijf. Zo verkocht het onlangs ook nog zijn aandelen in het Franse bedrijf voor financiële diensten, Edenred.

 

Carrefour is momentele ook bezig met de zoektocht naar een nieuwe CEO, aangezien het mandaat van huidig CEO Georges Plassat in mei 2018 ten einde loopt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert sociale shoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top