Jacobs Douwe Egberts gaat Illy-capsules maken en verdelen

Foto: illycaffè

Koffiemerk Illy en JAB, het moederbedrijf van Douwe Egberts, hebben een licentieovereenkomst gesloten voor de productie en distributie van de aluminiumcapsules van Illy. Voor Illy zijn de capsules een nieuwe toevoeging aan het assortiment.

 

Alles voor de keuzevrijheid van de klant

Jacobs Douwe Egberts gaan voortaan de koffiecapsules van het merk Illy produceren: in de eerste helft van 2019 zal Douwe Egberts de concurrerende koffiecapsules ook wereldwijd op de markt brengen. Volgens Massimiliano Pogliani, CEO van Illycaffè, is JAB de juiste partner gebleken om voor het eerst aluminiumcapsules van het merk te lanceren. Om het nog even complexer te maken: dit soort aluminiumcapsules wordt doorgaans gebruikt in Nespresso-koffiemachines.

 

“De kwaliteitsleider en de marktleider brengen hun sterktes bij elkaar ten voordele van de klant, die de kern van dit project vormt”, aldus Pogliani. “Miljoenen koffieliefhebbers zullen ten volle kunnen genieten van hun keuzevrijheid, en dat is erg opwindend.”

 

Voorbode voor overname?

Jacobs Douwe Egberts zal de koffiecapsules produceren en internationaal via de retailbranche verdelen. Illy zal de capsules wel zelf in thuisland Italië verdelen. Ook de andere verkoopkanalen neemt Illy voor eigen rekening. 

 

De licentiesamenwerking kan een voorbode voor meer zijn, want JAB liet onlangs nog interesse blijken om Illycaffè over te nemen. Dochter Jacobs Douwe Egberts is nu al de grootste koffiemaker ter wereld en is met de merken Douwe Egberts, Jacquemotte en Zwarte Kat goed voor ruim 5 miljard euro jaarlijkse omzet.