Jan Linders pocht met recordcijfers | RetailDetail

Jan Linders pocht met recordcijfers

Jan Linders pocht met recordcijfers
Wikimedia

De Limburgse supermarktketen Jan Linders heeft er een recordjaar opzitten. Zowel de omzet als de winst gingen er fors op vooruit, waaruit blijkt dat het nieuwe groeiplan dat vorig jaar werd ingezet zijn vruchten afwerpt.

Groeiplan

De omzet van Jan Linders groeide in 2016 met meer dan 5% naar 392 miljoen euro. Daarop haalde het bedrijf een winst voor rente en belastingen van 9 miljoen euro, een groei van 9% ten opzichte van een jaar eerder.

 

De groei is volgens Jan Linders te danken aan een aantal factoren: zo werden er twee nieuwe supermarkten aangekocht en werden acht van de bijna zestig filialen omgebouwd naar een nieuwe formule, met meer aandacht voor verse groenten.

 

Het supermarktbedrijf ging vorig jaar van start met een nieuw groeiplan voor de komende drie jaar. Die investeringen werpen volgens Jan Linders nu al hun vruchten af, met een vergelijkbare omzetgroei en hogere winstmarges.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.