Jenevermaker Peterman en Smeets lijft ZiZi Coin Coin in

Jenevermaker Peterman en Smeets lijft ZiZi Coin Coin in

Jeneverproducent Bruggeman, bekend van jenevermerken zoals Peterman, Hertekamp en Smeets, neemt sectorgenoot DBBS over. Het Waalse DBBS maakt citroendrankjes, met als koploper de aperitiefdrank ZiZi Coin Coin.

 

Sterke 'local heroes'

“Wij zijn bijzonder trots om de merken ZiZi Coin Coin, Couille de Singe en Monkey Balls aan ons gamma toe te voegen”, zegt Lieven Stevens, algemeen directeur van Bruggeman over de overname. “De uitzonderlijke kwaliteit en de smaak van deze sterke lokale merken is een troef voor ons portfolio local heroes.”


De onderhandelingen hebben maandenlang geduurd, maken beide producenten bekend, maar inmiddels is de overname een feit. Bruggeman was als Vlaamse producent en distributeur van jenevermerken Peterman, Hertekamp, Fryns en Smeets naar eigen zeggen al de nummer één in de Belgische jenevermarkt, maar versterkt met de deal zijn positie verder op de Belgische gedistilleerd markt.

 

Aperitieven met citroensap

Bruggeman breidt het aanbod immers uit met een aantal bekende lokale merken: DBBS uit het Waalse Huy is sinds 1993 gespecialiseerd in de productie van aperitieven op basis van versgeperst citroensap. ZiZi Coin Coin is er het paradepaardje, maar ook met andere merken zoals Couille de Singe (internationaal Monkey Balls), is DBBS zowel actief op de Belgische markt als (beperkt) aanwezig in Frankrijk en Nederland.


Bruggeman is sinds 2009 een onderdeel van de Franse Groep La Martiniquaise, de tweede grootste speler op de Franse markt. Via de Vlaamse dochter is de groep ook in Nederland actief, aangezien Bruggeman eind vorig jaar eigenaar werd van Inspirits Premium Drinks. Het realiseert er zo een zakencijfer van 18 miljoen euro.