John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding | RetailDetail

John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding

John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding
Shutterstock

Sjaak Kranendonk verlaat na negen jaar zijn functie als algemeen directeur bij Spar Holding. Hij wordt bij het supermarktbedrijf opgevolgd door John van der Ent, die eerder al de leiding had over het failliete V&D.

Ervaring

Het vertrekt van de 63-jarige Kranendonk was al langer bekend. Hij had in 2016 een ernstig ongeluk en zijn gezondheid laat het niet meer toe om zijn functie nog ten volle uit te oefenen. “Het lijkt me niet verstandig langer te blijven. Ik kan niet de volle energie opbrengen die nodig is voor de volgende fase”, zegt hij tegen Het Financieele Dagblad.

 

De raad van commissarissen toont alvast veel appreciatie voor het werk dat Kranendonk de voorbije negen jaar bij Spar heeft gevoerd. “De verandering in een winkel met de focus op dagelijkse boodschappen heeft van Spar een succesvolle niche-speler gemaakt en het bedrijf is zeer gezond”, zegt voorzitter Saskia van Walsum in een persbericht. Kranendonk was vooral verantwoordelijk voor heel wat nieuwe concepten binnen Spar, zoals de winkels bij tankstations en de universiteitswinkels.

 

Met Van der Ent heeft Spar nu gekozen voor een ervaren rot in het vak. Hij was bestuursvoorzitter bij V&D in de periode van het faillissement en eerder was hij ook topman bij de Etam Retail Group.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!