John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding

John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding

Sjaak Kranendonk verlaat na negen jaar zijn functie als algemeen directeur bij Spar Holding. Hij wordt bij het supermarktbedrijf opgevolgd door John van der Ent, die eerder al de leiding had over het failliete V&D.

Ervaring

Het vertrekt van de 63-jarige Kranendonk was al langer bekend. Hij had in 2016 een ernstig ongeluk en zijn gezondheid laat het niet meer toe om zijn functie nog ten volle uit te oefenen. “Het lijkt me niet verstandig langer te blijven. Ik kan niet de volle energie opbrengen die nodig is voor de volgende fase”, zegt hij tegen Het Financieele Dagblad.

 

De raad van commissarissen toont alvast veel appreciatie voor het werk dat Kranendonk de voorbije negen jaar bij Spar heeft gevoerd. “De verandering in een winkel met de focus op dagelijkse boodschappen heeft van Spar een succesvolle niche-speler gemaakt en het bedrijf is zeer gezond”, zegt voorzitter Saskia van Walsum in een persbericht. Kranendonk was vooral verantwoordelijk voor heel wat nieuwe concepten binnen Spar, zoals de winkels bij tankstations en de universiteitswinkels.

 

Met Van der Ent heeft Spar nu gekozen voor een ervaren rot in het vak. Hij was bestuursvoorzitter bij V&D in de periode van het faillissement en eerder was hij ook topman bij de Etam Retail Group.

Tags: