John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding | RetailDetail

John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding

John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding
Shutterstock

Sjaak Kranendonk verlaat na negen jaar zijn functie als algemeen directeur bij Spar Holding. Hij wordt bij het supermarktbedrijf opgevolgd door John van der Ent, die eerder al de leiding had over het failliete V&D.

Ervaring

Het vertrekt van de 63-jarige Kranendonk was al langer bekend. Hij had in 2016 een ernstig ongeluk en zijn gezondheid laat het niet meer toe om zijn functie nog ten volle uit te oefenen. “Het lijkt me niet verstandig langer te blijven. Ik kan niet de volle energie opbrengen die nodig is voor de volgende fase”, zegt hij tegen Het Financieele Dagblad.

 

De raad van commissarissen toont alvast veel appreciatie voor het werk dat Kranendonk de voorbije negen jaar bij Spar heeft gevoerd. “De verandering in een winkel met de focus op dagelijkse boodschappen heeft van Spar een succesvolle niche-speler gemaakt en het bedrijf is zeer gezond”, zegt voorzitter Saskia van Walsum in een persbericht. Kranendonk was vooral verantwoordelijk voor heel wat nieuwe concepten binnen Spar, zoals de winkels bij tankstations en de universiteitswinkels.

 

Met Van der Ent heeft Spar nu gekozen voor een ervaren rot in het vak. Hij was bestuursvoorzitter bij V&D in de periode van het faillissement en eerder was hij ook topman bij de Etam Retail Group.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top