Johnny’s Burger Company begint restaurant | RetailDetail

Johnny’s Burger Company begint restaurant

Johnny’s Burger Company begint restaurant

Johnny’s Burger Company begint eind deze maand haar eerste restaurant aan de West-Kruiskade in Rotterdam. Het is een van de groeiplannen van het take away en deliver burgerconcept dat meer horecavestigingen wil openen en denkt aan kleinere Express vestigingen met de nadruk op take-away.

 

Familierestaurant als eerste horecalocatie

De nieuwe locatie in Rotterdam wordt een familierestaurant waar gezinnen terecht kunnen voor burgers, maar ook voor friet en milkshakes. Gasten kunnen hier ook burgers meenemen net als in de reguliere vestigingen. Maar de nadruk ligt echt op het restaurant. Er zal dan ook geen bezorging van hamburgers plaatsvinden.


Met deze eerste horecalocatie wil de formule geïnteresseerde franchisenemers bewegen om het concept in andere grote steden te starten. “We zoeken nu locaties in Utrecht, Den Haag en Amsterdam”, vertelt marketingmedewerker Quirinus Boogaarts.

 

Koers naar verdere groei buiten Randstad

Johnny’s Burger Company telt nu veertien reguliere locaties in de Randstad. Dit zijn vestigingen die zich richten op bezorgen en afhalen van burgers. Bij deze vestigingen kan er vaak ook ter plekke gegeten worden, maar de focus ligt daar niet.


Door een goede bezetting in de Randstad koerst Johnny’s nu af op verdere groei in de rest van Nederland. Zo startte de formule eerder dit jaar in Arnhem en staat opening in Nijmegen op de rol. “Eind dit jaar volgen Zwijndrecht, mogelijk Oss en daarop volgend Eindhoven en Almere. Onze ambitie is om vanaf januari een vestiging per maand te openen”, verwacht Bogaarts.

 

Ook de doorontwikkeling van het concept krijgt aandacht. Zo kijkt de formule onder andere naar de mogelijkheden van een Express-vestiging, kleinere locaties met veel traffic waar de nadruk op take-away ligt, bijvoorbeeld in een druk winkelgebied in grote steden.


Ook eerder dit jaar begon de franchiseformule een groothandel met webshop waar franchisenemers 'branded' producten als servetten en tassen maar ook vlees en sauzen kunnen bestellen. Een eigen DTP-platform moet franchisenemers helpen om eigen acties van Johnny’s binnen de huisstijl te personaliseren, in oplage te bestellen en de verspreiding in het bezorggebied in te plannen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.