Joint venture rond Passoã is rond

Joint venture rond Passoã is rond

Joint venture rond Passoã is rond

Het Franse drankenconcern Rémy Cointreau en het Nederlandse Lucas Bols richten een joint venture op voor likeurmerk Passoã. De Nederlanders krijgen de leiding over de joint venture, die een jaaromzet van 18 miljoen euro ambieert.

"Iconisch premiumerk"

Anderhalve maand nadat bekend werd dat Lucas Bols en Rémy Cointreau de intentie hadden een joint venture op te richten voor de passievruchtenlikeur Passoã, zijn beide partijen het eens geworden over de modaliteiten. De Frans-Nederlandse joint venture zal in Frankrijk gevestigd zijn, de Nederlanders nemen de dagelijkse leiding op zich en krijgen ook operationele en financiële zeggenschap over de joint venture. Bij de oprichting pompt Lucas Bols vijf miljoen euro in de firma om het benodigde werkkapitaal te financieren. Ook is afgesproken dat Lucas Bols alle aandelen van Rémy Cointreau in de joint venture “te zijner tijd” kan overnemen. De transactie wordt naar verwachting vóór het eind van dit jaar afgerond.

 

“We zijn zeer verheugd dat we de kans krijgen om het merk Passoã – een merk waar ik al 25 jaar mee bekend ben – verder uit te bouwen”, zegt Huub van Doorne, CEO van Lucas Bols. “Met Passoã voegen wij een iconisch premiummerk toe aan onze portefeuille van wereldwijde merken. Hierdoor versterken wij onze positie op een aantal van onze belangrijkste markten en zal ons bestaande distributienetwerk beter worden benut. Bovendien zien wij kansen voor verdere groei van het merk Passoã in een aantal markten, waaronder de VS.”

 

"Heroriëntatie op ultrapremium"

Valérie Chapoulaud-Floquet, CEO van de Rémy Cointreau Group, is er dan weer van “overtuigd dat het merk Passoã onder leiding van Lucas Bols zal floreren en tot zijn volledige potentieel zal komen. Bovendien stelt de oprichting van deze joint venture Rémy Cointreau in staat de heroriëntatie op haar portfolio ultrapremium merken te versnellen, wat de kern van de groepsstrategie is.”

 

Passoã werd in 1986 gecreëerd en wordt sindsdien gebotteld in het Franse Angers. De drank wordt in ruim 40 landen verkocht, waarbij 85 procent van de omzet uit West-Europa komt. De rest wordt in Noord-Amerika en Japan verkocht. De joint venture zal naar verwachting een omzet van 18 miljoen euro op jaarbasis genereren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top