Jumbo bevestigt: Lanaken, Pelt en Rijkevorsel openen in 2019

Eerste Jumbo-winkels in Pelt, Rijkevorsel en Lanaken
Shutterstock.com

De Nederlandse supermarktketen Jumbo bevestigt dat ze nog dit jaar de vestigingen in Lanaken, Pelt en Rijkevorsel zal openen. Dat zei algemeen directeur voor België Peter Isaac bij de opening van zijn hoofdkantoor.

 

Grensstreek

Dat de supermarktketen plannen had om nog dit jaar drie winkels te openen in België, werd al eerder bevestigd. Alleen de specifieke locaties van de vestigingen waren nog niet bekend. Ze komen dus alle drie in de grensstreek met Nederland, meer bepaald in Lanaken (Oost-Limburg), Pelt (Noord-Limburg) en Rijkevorsel (provincie Antwerpen). Het nieuws werd aangekondigd bij de opening van het Belgische hoofdkantoor in Brasschaat. Voor elk van de drie winkels zoekt Jumbo nu een zeventigtal personeelsleden. De meeste vacatures voor het hoofdkantoor zijn intussen ingevuld.

 

Begin 2020 moet trouwens ook een supermarkt in het Antwerpse openen, blijkt uit de vacaturesite van de Nederlandse keten. In totaal wil Jumbo volgend jaar een vijftiental nieuwe winkels in Vlaanderen openen, op langere termijn ziet de supermarktketen zelfs ruimte voor een honderdtal filialen in heel België.

 

Jumbo is een Noord-Brabantse supermarktketen die in 1921 gesticht is om koloniale waren te verkopen - een ontstaansreden die ze deelt met enkele van de grootste Belgische ketens. In Nederland is de keten vooral bekend om haar laagsteprijsgarantie, waarvan analisten vermoeden dat die vooral Colruyt hard zou kunnen treffen.