Jumbo bevestigt openingen in Beveren en Sint-Lambrechts-Herk

Supermarkt van retailer Jumbo in Deurne (Antwerpen)
Foto: Jumbo

Eind dit jaar opent supermarktketen Jumbo twee nieuwe winkels in België: zowel in Beveren als in Sint-Lambrechts-Herk gaat de retailer op zoek naar een zeventigtal medewerkers. De expansie verloopt wel trager dan verhoopt.

 

“Naar honderd op termijn”

De winkel in Sint-Lambrechts-Herk, nabij Hasselt, wordt na de winkels in Lanaken en Pelt de derde Jumbo in de provincie Limburg. De winkel in Beveren wordt de eerste in de provincie Oost-Vlaanderen. Eerder dit jaar opende de supermarktketen al een winkel in het Antwerpse district Deurne.

 

De ambitieuze expansieplannen van de keten lopen vertraging op door de coronacrisis, maar ook door aanslepende vergunningsprocedures. Het oorspronkelijke plan was om jaarlijks vijftien winkels te openen in België, maar dat zal Jumbo lang niet halen: eerst werd het aantal bijgestuurd naar tien, vervolgens zei het bedrijf dat het eind 2020 acht Belgische winkels zou hebben in totaal. Met de twee nieuwe locaties die de retailer nu bevestigt, blijft de teller voorlopig steken op zes. Maar ook de twee Alvo-supermarkten die de retailer afgelopen voorjaar overnam, zullen nog dit jaar in een geel jasje heropenen.

 

Toch blijven de langetermijnobjectieven van de retailer ongewijzigd, zegt topman Peter Isaac van Jumbo België: "We willen op termijn naar zo’n honderd winkels groeien en om deze ambitie te halen, zijn we actief op zoek naar medewerkers in alle provincies van Vlaanderen. Zo kunnen we in heel Vlaanderen mensen laten kennismaken met de Jumbo formule. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit voor elkaar gaan krijgen."