Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan | RetailDetail

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan
Foto: Jumbo

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

 

In, in en uit

Onlangs stelde de Jumbo-groep Olaf de Boer aan als nieuwe inkoopdirecteur. Die heeft meer dan twintig jaar ervaring in de retailsector, zowel in Nederland als internationaal, bij Ahold, AMS Sourcing, Gall & Gall en Metro Cash & Carry. Jumbo-oprichter Frits van Eerd is van mening dat de expertise van de Boer op vlak van huismerken, vers, inkoop en assortimentsmanagement de groeiambities van het bedrijf ten goede zullen komen.

 

Ook nieuw is Peter Isaac, die begin september zal toetreden tot de directie van de Jumbo-groep als algemeen directeur van Jumbo België. Zijn belangrijkste taak zal bestaan uit het ontwikkelen van Jumbo in België dankzij zijn ervaring in de Belgische foodretailsector: de voorbije veertien jaar was hij bij Lidl België operationeel directeur en directielid. Volgens Van Eerd zet de aanstelling van Isaac de ambities van Jumbo nog eens extra in de verf om in de toekomst één van de belangrijkste spelers te worden op de Belgische foodretailmarkt.   

 

Daarnaast neemt Jumbo in september wel afscheid van Bart van den Nieuwenhof, algemeen directeur van La Place. De restaurantketen die twee jaar geleden werd overgenomen door Jumbo, kende onder zijn bewind een sterke opmars in Nederland. Momenteel is La Place volop bezig met een uitbreiding naar het buitenland. Van den Nieuwenhof, die zes jaar aan de slag is bij La Place, verlaat het bedrijf omdat hij zicht wenst te concentreren op nieuwe uitdagingen.      

 

Momenteel is La Place op zoek naar opvolger, maar tot die gevonden is neemt de raad van bestuur van de Jumbo-groep zijn taken over. Oprichter Paul Bringmann zal de Raad van Bestuur nu nog meer bijstaan als adviseur. Formuledirecteur Ralph Bertrand van Jumbo zal zich ook uitvoeriger bezighouden met de toekomst van de La Place-formule. Dit zal hij combineren met de verdere ontplooiing van de formules Jumbo City en Jumbo Foodmarkt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.