Jumbo heeft bouwvergunning beet voor Heusden

Jumbo heeft bouwvergunning beet voor Heusden
Shutterstock.com

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft vorige week de bouwvergunning voor de Jumbo-winkel aan de Koolmijnlaan afgeleverd.

 

Acht miljoen euro

Dat Jumbo plannen had op deze locatie, raakte al bekend in het voorjaar van 2019. De nieuwe supermarkt komt op de plaats waar nu nog bouwmarkt Thielens, beter bekend als de Amerikaanse stock, gevestigd is. Dat gebouw zal nu eerst afgebroken worden.

 

Naast een nieuwe Jumbo, wordt er ook een ondergrondse parking aangelegd en komen er achttien appartementen boven de winkelruimte. Het hele project is goed voor een investering van 8 miljoen euro. “Er werden geen bezwaren ingediend tegen de komst van de nieuwe supermarkt”, zegt schepen voor ruimtelijke ordening, Isabelle Thielemans, in Het Nieuwsblad.

 

Concurrenten zijn niet bang

Op de Koolmijnlaan bevinden zich al vier supermarkten van Aldi, Lidl, Carrefour Market en Erpa. Mehmet Ozciftci, uitbater van supermarkt Erpa, vreest Jumbo niet. “We zijn een supermarkt met specifieke en eigen producten. En we hebben onze eigen klanten die een beetje van overal komen.” Ook Aldi is er vrij gerust in. “Onze formule is sterk genoeg om klanten te blijven aantrekken”, zegt woordvoerder Dieter Snoeck. “Onze recente nieuwbouw in Heusden bewijst dat we geloven in die locatie.”