Jumbo heeft nieuwe regeling voor logistieke medewerkers | RetailDetail

Jumbo heeft nieuwe regeling voor logistieke medewerkers

Jumbo heeft nieuwe regeling voor logistieke medewerkers
Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Supermarktgroep Jumbo heeft een akkoord bereikt over de inhoud van de Arbeidsvoorwaardenregeling Logistiek. Die AVR Logistiek geldt als vervanging van de cao Jumbo Logistiek, die op 1 april 2017 afliep.

 

Twee maanden van intensief onderhandelen

De nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling heeft een looptijd van vijf jaar en vervangt de vorige cao voor logistieke medewerkers van Jumbo. Aan het akkoord gingen twee maanden van intensief onderhandelen vooraf, maar nu heeft de supermarktketen overeenstemming bereikt met de centrale ondernemingsraad en de ondernemingsraad supply chain.

 

Volgens Jumbo zijn de nieuwe afspraken beter dan die van de cao en behoort de regeling “tot de beste in de sector”. De AVR zal de loonlijn en -ontwikkeling van de cao levensmiddelenbranche volgen. Ook zijn er afspraken gemaakt over het behoud van toeslagen voor werken op onregelmatige tijden en in het weekend.

 

Aanvullende afspraken zijn nog gemaakt over opleidingen, gezondheid en veiligheid op het werk. Jumbo kondigt daarbij aan dat “een verbetering van de generatieregeling ervoor zorgt dat medewerkers vanaf vijf jaar voor aanvang van hun AOW parttime kunnen gaan werken. Daarbij behouden zij vrijwel hun gehele inkomen en een groot deel van hun pensioenopbouw".

 

Zonder de vakorganisaties

Hoe de vakbonden zullen reageren, valt wel nog af te wachten. Zij werden door Jumbo buitenspel gezet toen onderhandelingen rond een nieuwe cao afgelopen voorjaar spaak liepen.

 

“Bij het opstellen van de AVR is nadrukkelijk rekening gehouden met de stem van de Jumbo-medewerkers”, benadrukt het supermarktbedrijf. Er is ingezet op het inventariseren van de wensen en adviezen van de ruim 3.000 medewerkers in de distributiecentra van Jumbo en deze adviezen zouden zijn meegenomen in de onderhandelingen.

 

Jumbo hoopt dat de arbeidsvoorwaardenregeling rust brengt en logistieke medewerkers “ goede arbeidsvoorwaarden met een helder perspectief”. Tegelijkertijd zijn er afspraken gemaakt die moeten voorkomen dat de loonverschillen ten opzichte van de concurrentie in de toekomst nog groter worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top