Jumbo helpt onthaasten met ‘kletskassa’

Jumbo lanceert ‘kletskassa’ in Vlijmen
Shutterstock.com

Supermarktketen Jumbo gaat voor onthaasting en introduceert de allereerste 'kletskassa', bedoeld voor "mensen die behoefte hebben aan een praatje". Het Noord-Brabantse Vlijmen krijgt de primeur.

 

Praatje maken

Voor zover bekend is de speciale kletskassa van Jumbo een uniek initiatief. "Het is een nieuw soort kassa voor mensen die niet zo veel haast hebben en misschien wel behoefte hebben om een praatje te maken", zegt Jumbo-topvrouw Colette Cloosterman-van Eerd. "We verwachten er echt heel veel van."

 

Naast een speciale kassa heeft het Jumbo-filiaal ook zijn schouders gezet onder het project ‘Alles Voor Mekaar’. Dat project bestaat reeds een jaar en wil (eenzame) ouderen en vrijwilligers bij elkaar brengen, gewoon om even bij te praten of om boodschappen of een klusje te doen.

 

De supermarktketen sloot zich aan bij het project en installeerde de Alles Voor Mekaar-koffiehoek in het plaatselijke filiaal. Het moet in de eerste plaats dienen als ontmoetingsplek voor ouderen en vrijwilligers. "We zullen zelf ook regelmatig in de koffiecorner gaan zitten en proberen in contact te komen met mensen die hulp nodig hebben", zegt Alexander van Weert, een van de initiatiefnemers van het sociale project.