Jumbo lanceert ketchups van 'geredde tomaten'

Jumbo lanceert ketchups van 'geredde tomaten'

Jumbo en de Verspillingsfabriek lanceren drie soorten ketchup van geredde tomaten. Ze komen uit Jumbo's innovatielab, waar de supermarktketen samen met leveranciers nieuwe producten ontwikkelt.

Voedsel verspillen beperken

Producten die niet meer geschikt zijn om te verkopen, zijn vaak nog wel geschikt voor consumptie. “Ik ben er trots op dat we samen met Jumbo op deze manier voedselverspilling verder proberen terug te dringen. Met de introductie van deze verse ketchups laten we zien dat je door samenwerking veel kunt bereiken. Zo zorgen we er samen voor dat de consument gaat nadenken over het thema voedselverspilling en een bewuste keuze kan maken uit eerlijke producten met een minimale milieu-impact”, zegt Bob Hutten, initiatiefnemer van de Verspillingsfabriek.

 

De fabriek op het terrein van het voormalige distributiecentrum van DHL in Veghel produceert nu ruim een jaar samen met een aantal partners  van verspilde ingrediënten soepen, sauzen en spreads die minder suiker, zout, vet en helemaal geen onnatuurlijke E-nummers bevatten. De Verspillingsfabriek is onderdeel van de locatie THREE-SIXTY, waar partners samenwerken aan tastbare circulaire oplossingen voor bedrijven.

 

Meer producten van reststromen

Bij Jumbo is het terugdringen van voedselverspilling een belangrijk thema binnen haar duurzaamheidsbeleid. Jumbo wil geen eetbaar voedsel weggooien en ontwikkelt verschillende activiteiten om voedselverspilling in de keten, binnen haar organisatie en bij de klant thuis te verminderen. Zo breidde de onderneming vorige maand haar samenwerking met de voedselbanken in Nederland uit en brengt  Jumbo inmiddels soep van overgebleven producten in de winkels. Er volgen dit jaar meer producten van reststromen. 

 

Het innovatielab van Jumbo, een vervolg op het Jumbo Huismerk Lab, is vorig jaar gestart om leveranciers een podium te geven voor het ontwikkelen van nieuwe concepten en producten. Uit het lab zijn inmiddels diverse producten voortgekomen waaronder boerenkoolburgers, groentenburgers,  pompoen- en wortelballetjes, dadels met spek en notenpasta.