Is Jumbo ook op weg naar Belgische kust en Wallonië?

Is Jumbo ook op weg naar Belgische kust en Wallonië?
Foto Jumbo

De Nederlandse supermarktketen Jumbo publiceerde vorige week vacatures voor winkelmedewerkers in de regio’s Brugge-Oostende en centraal Limburg. Maar die zijn inmiddels alweer verdwenen van de website…

 

Te vroeg?

Jumbo werft volop medewerkers aan voor de Belgische winkels die binnenkort de deuren openen. Midden vorige week verschenen er nieuwe vacatures op de website jumbowerkt.nl/belgie: naast mensen voor het hoofdkantoor in Brasschaat en de eerder aangekondigde winkels in Pelt, Lanaken, Rijkevorsel en Deurne, was er sprake van nieuwe winkels in de regio’s Brugge-Oostende en centraal Limburg – in die laatstgenoemde vacature was er concreet sprake van Genk als locatie.

 

Afgelopen vrijdag waren die nieuwe advertenties echter alweer verdwenen van de jobs-website. Heeft een medewerker bij Jumbo iets te vroeg op de ‘publish’-knop gedrukt? De Nederlandse collega’s van Distrifood vroegen het na, maar kregen ‘geen commentaar’ als antwoord.

 

In elk geval opent Jumbo nu woensdag 6 november zijn eerste Belgische winkel, in Pelt. Dit jaar volgen nog Rijkevorsel en Lanaken (Rekem), begin volgend jaar is Deurne aan de beurt. Ook weten we dat Jumbo een vergunning heeft aangevraagd voor een vestiging in Beveren, voor een winkel aan de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder en op een retailpark in Bree. Voorts was er al sprake van locaties in Roeselare en Lommel. Volgens verschillende bronnen voeren medewerkers van Jumbo bovendien verkennende gesprekken in Wallonië. Jumbo zou dus mogelijk overwegen om op termijn ook winkels te openen in het Franstalige landsgedeelte.

Tags: