Jumbo plant sterke expansie in Limburg

Jumbo plant sterke expansie in Limburg
Shutterstock.com

De Nederlandse supermarktketen Jumbo is van plan om tegen eind volgend jaar nog acht bijkomende filialen in Limburg te openen, waardoor het totaal in de provincie op tien zou komen.

 

Tien winkels in Limburg

Op dit moment telt Jumbo al drie Belgische vestigingen, waarvan twee in Limburg (Pelt en Lanaken). Tegen eind volgend jaar wil de Nederlandse supermarktketen het aantal Limburgse winkels optrekken naar tien: dit jaar zouden er drie bijkomen en in 2021 nog eens vijf. Over de nieuwe locaties bestaat er nog veel onduidelijkheid, wel zeker is dat er filialen komen in Hasselt, Heusden en Lommel.

 

Voor Heusden heeft de keten al een bouwvergunning en in Het Nieuwsblad bevestigt burgemeester van Lommel Bob Nijs dat Jumbo op zoek is naar een geschikte locatie in zijn gemeente. "Onze vereiste is dat een nieuwe supermarkt in Lommel kernversterkend moet werken, de winkel moet dus in de buurt van het centrum komen. Naast Jumbo is trouwens ook Albert Heijn in Lommel op zoek naar een plek voor een nieuwe winkel."

 

De overige locaties zijn niet gekend. Op de website van Jumbo staan wel vacatures voor de regio's Zuid- en Centraal-Limburg, maar in welke gemeenten de supermarktketen precies nieuwe filialen wil openen, blijft vooralsnog een vraagteken. 

 

Felle concurrentie

In Limburg staan vooral Ahold Delhaize (55 supermarkten) en Colruyt Group (50) sterk, voor Aldi (49), Spar Lambrechts (48) en Carrefour (46). Zelfs met de geplande vestigingen erbij zou Jumbo daarnaast ook nog altijd Lidl (31) moeten laten voorgaan.

 

Uitgesplitst per keten zou Jumbo met tien Limburgse vestigingen op de elfde plaats komen, na Aldi (49), Carrefour Market (36), Lidl (31), Spar Express (26), Spar Lambrechts (22), Proxy Delhaize en Spar Retail (beide 20), AD Delhaize (18), Okay (16) en Colruyt (13) - maar net vóór Albert Heijn (9). Of dat laatste toeval is, laten we maar even in het midden...