Jumbo trekt naar Gent-Noord

Jumbo
Shutterstock.com

De Nederlandse supermarktketen Jumbo werkt verder aan haar expansie in België en gaat een winkel openen in het noorden van Gent. Ook in de Antwerpse regio staan er verschillende winkelopeningen op de planning.

 

Winkel in havengebied

Volgens vastgoedmakelaar JLL heeft Jumbo een huurcontract getekend voor een pand van 3.100 m² aan de Vliegtuiglaan in het Gentse havengebied. Op die locatie zijn in de onmiddellijke omgeving nog geen supermarkten actief (de dichtstbijzijnde concurrent is AD Delhaize Dok Noord op een tweetal kilometer), wel zijn er grote non-food retailers als Decathlon en meubelzaak Weba. Dat Jumbo in de regio Gent zou openen was al bekend en het stond al langer op de vacaturewebsite van de retailer, maar een exacte locatie had het bedrijf nog niet meegedeeld.

 

Intussen werkt de retailer ook elders aan uitbreiding. Aan de Lakborslei in het Antwerpse district Deurne wordt momenteel een supermarktpand verbouwd dat tot voor enkele jaren werd ingenomen door Carrefour Market. Ook de parking werd al heraangelegd. Hier komt begin volgend jaar de eerste Antwerpse vestiging van Jumbo. De Nederlanders vestigen zich net naast een Aldi, maar in het marktgebied bevinden zich ook Delhaize, Lidl, Carrefour Market, Alvo en Match. Ook Albert Heijn is sinds kort actief in Deurne, met zijn grootste winkel van België.

 

Het is niet de enige Jumbo die volgend jaar zal openen in de Antwerpse regio: volgens tips aan de redactie van RetailDetail zou de keten ook bijkomende winkels plannen in Kontich en Lier. Dat zijn zeer druk bevochten lokale markten: in Kontich zitten Albert Heijn, Colruyt, Delhaize, Aldi én Carrefour Market op een kluitje, in Lier vechten onder andere Albert Heijn, Colruyt, AD Delhaize, Aldi, Lidl, Spar en Carrefour Hyper om de gunst van de shopper. Voor deze twee locaties staan echter nog geen vacatures online.