Jumbo verstevigt Antwerpse positie door overname

De Supermarkt Francken in Deurne gaat over van Alvo naar Jumbo
Foto: RetailDetail

De Nederlandse supermarktketen Jumbo neemt twee vestigingen van Alvo over: het gaat om de beide vestigingen van Supermarkt Francken, in Deurne en Ranst. In Deurne komen er zo niet één, maar plots twéé Jumbo-winkels (en dat is niet toevallig).

 

Plus drie, min twee

Gemengde gevoelens bij Alvo: tegelijkertijd kondigt de keten van onafhankelijke supermarkten de toevoeging van drie winkels en het verlies van twee andere aan. Uitbreiding komt er in Malderen (Supermarkt Magda) en in het Luxemburgse Steinfort. Een derde dossier "zal op korte termijn afgerond worden", klinkt het. 

 

In een persbericht zegt de in 1941 opgerichte keten bovendien dat de familie Francken zijn twee Alvo-supermarkten verkoopt aan een Nederlandse koper, omdat er binnen de familie geen opvolging was en de eigenaars op pensioen wilden. Aan de RetailDetail-redactie bevestigt directeur Jan Pelgrims dat het daarbij om Jumbo gaat.

 

Concurreren met AH

Jumbo krijgt daarmee in één klap twee vestigingen in het Antwerpse district in handen, want even verderop opent de keten een dezer dagen ook een winkel in een voormalige Carrefour. Toeval is dat niet, want de grote Nederlandse rivaal, Albert Heijn, heeft er enkele maanden geleden zijn grootste Belgische vestiging geopend. Op de deur van de Supermarkt Francken-vestiging aan het Wim Saerensplein hangt alvast een melding dat de definitieve sluiting als Alvo nog voor deze week is. 

 

Nog dit jaar zullen beide supermarkten heropenen, meldt de retailer. “De overname van deze twee winkelpanden is belangrijk voor Jumbo en draagt bij aan onze geplande expansie in België. We werken momenteel naar een 10 winkels in 2020. Dit is minder dan voorzien, het coronavirus heeft voor een vertraging gezorgd in de oplevering van vestigingspunten. Beide locaties zijn perfect gelegen en we kunnen niet wachten om ook hier klanten te laten kennismaken met onze Jumbo formule," zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België. 

 

Een melding aan de deur van de Supermarkt Francken (Alvo) in Deurne