Jumbo wil centrale slagerij verkopen

Jumbo wil centrale slagerij verkopen
© Jumbo

Supermarkteten Jumbo wil haar centrale slagerij in Beilen verkopen aan het Roosendaalse Meat Friends. De locatie in Beilen verwerkt voor Jumbo rund- en varkensvlees tot voorverpakte vers vleesproducten als hamburgers, gehakt en barbecueworstjes.

CS blijft produceren voor Jumbo

De centrale slagerij blijft ook na de overname dagelijks vleesproducten voor Jumbo produceren, maar de 103 medewerkers zullen overgaan naar Meat Friends met behoud van hun arbeidsvoorwaarden. Een van de afspraken met Meat Friends is een werkgelegenheidsgarantie van minimaal twee jaar op de huidige locatie.

 

De geplande verkoop aan de vleesverwerker in Roosendaal maakt deel uit de optimalisering die Jumbo eerder dit jaar aankondigde. Doel hiervan is het versterken van de winkelformule door te focussen op de kernactiviteiten. Jumbo maakt niet bekend hoeveel de voorgenomen verkoop gaat opleveren.

 

Volgens CEO Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten is Meat Friends een zeer geschikte partij om de slagerij over te nemen: “Meat Friends is een professioneel Nederlands bedrijf en een expert op het gebied van vlees. We kennen hen al vele jaren als een partner waarmee we goed kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen in de markt.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top